9. října 2020 • 09:34

Panenkův stav je stabilizovaný. Řeší problémy s dýcháním, řekla manželka

Autor: iSport.cz, pav
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace fotbalové legendy Antonína Panenky (71) se zlepšuje. Ikona Bohemians a autor nejslavnější penalty je ve stabilizovaném stavu a během pátku by měl být převezen z nemocnice v Benešově ke svému ošetřujícímu lékaři do Prahy. Informoval o tom klubový web vršovického celku. Fotbalový internacionál zůstává na kyslíkové podpoře.



Panenka byl hospitalizován ve středu kvůli nákaze koronavirem. „Měli jsme jít na karty ještě s Karolem Dobiašem, ale Tonda mi volal, že je mu blbě a bolí ho celé tělo,“ řekl Sportu Ladislav Vízek. Legenda Bohemians byla v benešovské nemocnici na JIP napojena na přístroje.

Panenkův stav se naštěstí zlepšil, momentálně je stabilizovaný. „Velmi děkujeme benešovské nemocnici za skvělou péči, kterou Tondovi poskytli na profesionální úrovni. Dnes ho převezou do Prahy, kde ho chce mít jeho ošetřující lékař pod svým dohledem,“ sdělila klubovému weu Bohemians Antonínova manželka Vlasta.

Jednasedmdesátiletý internacionál nadále zůstává na kyslíkové podpoře. „Špatně se mu dýchá a má silný kašel. Když ho odváželi, moc jsem se o něj bála, ale dnes mi sám Tonda říkal, že bude bojovat a těší se, až bude po všem,“ dodala paní Panenková, a poděkovala za podporu, které se české legendě dostává z celého světa.

Založení Družstva fanoušků Bohemians a znovuzrození klubu. Antonín Panenka u toho nemohl chybět. Na snímku i s Jiřím Dientsbierem, někdejším prezidentským kandidátem.
Založení Družstva fanoušků Bohemians a znovuzrození klubu. Antonín Panenka u toho nemohl chybět. Na snímku i s Jiřím Dientsbierem, někdejším prezidentským kandidátem.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud