Jan Vacek
13. listopadu 2020 • 10:15

Spor Haška se Spartou pokračuje. Letenští se odvolali, chtějí víc peněz

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
26
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spor Martina Haška mladšího se Spartou míří do druhého kola. Potvrdily se informace iSport.cz, že se letenský klub rozhodl proti prvoinstančnímu verdiktu rozhodčího senátu odvolat. Rozhodci ve druhé polovině října dali za pravdu Spartě, hráči uložili úhradu odškodného ve výši 800 tisíc eur (zhruba 22 milionů korun). Pražané při tom původně požadovali dva miliony eur (asi 55 milionů korun). Kauza tak nabírá dalších obrátek a její konec zůstává v nedohlednu.



Prakticky bezprostředně po vynesení verdiktu v první instanci bylo zřejmé, že tím spor Martina Haška mladšího a Sparty nekončí. Samotný hráč, jenž úvodní kolo právní bitvy prohrál, velmi rychle informoval, že se odvolá.

Nyní k tomuto kroku přistoupil i letenský klub, v pátek o tom oficiálně informoval, stejně jako FAČR. Tříčlenný rozhodčí senát přiřkl Spartě odškodné ve výši 800 tisíc eur (22 milionů korun), Pražané ovšem žádali o víc než dvojnásobek. Konkrétně o dva miliony eur (55 milionů korun). Touto cifrou ocenili hráčovu tržní hodnotu v době vypuknutí kauzy.

„Odvolali jsme se s ohledem na náš nárok na kompenzaci ve výši dvou milionů euro. Myslíme si, že částka 800 tisíc euro je nejnižší možná, rozhodci nezhodnotili všechny naše argumenty, které jsme předložili,“ zdůvodnil krok Sparty její právní zástupce Bronislav Šerák.

Co bude následovat? Spor opět poputuje ke Sboru rozhodců. Dojde k ustanovení nového senátu, jenž bude mít tentokrát pět členů. Jeho verdikt opět nebude pravomocný, obě strany se budou moci znovu odvolat. V takovém případě by se už kauza přesunula k mezinárodnímu tribunálu CAS.

To je orgán, ke kterému Hašek se svou právní zástupkyní Markétou Vochoska Haindlovou míří dlouhodobě. Právě u CASu totiž cítí největší naději na úspěch.

„Počítáme, že kauza skončí u CAS. Věříme, že při odvolání u orgánů vyšší instance prokážeme relevanci zásadního nesouladu v postupu rozhodčího orgánu FAČR s běžnou rozhodovací praxí mezinárodních institucí.“ prohlásila po vynesení říjnového verdiktu Haindlová.

Ostře sledovanou kauzu odpálil pětadvacetiletý záložník na jaře, když jednostranně vypověděl smlouvu se Spartou. Tomuto aktu předcházely dlouhodobé spory, které vyvrcholily hráčovo rozhodnutím neodcestovat na zimní soustředění do Španělska.

Klub následně Haška přeřadil do B-týmu, navzdory tomu mu ale umožnil odcestovat do Haify a jednat o smlouvě s tamním Maccabi. Hráč se ovšem s izraelským klubem nedohodl, krátce poté došlo k výpovědi smlouvy a roztočení právní spirály.

Ta zůstává nadále v pohybu, obě znesvářené strany se opět sejdou u rozhodců. A pře bude pokračovat dál.

Haškova zástupkyně Haindlová: Martin je odvážný, zaslouží si mezinárodní tribunál
Video se připravuje ...

Hašek o synově kauze: Špatně na všechny strany. Pro Martinovo PR katastrofa
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
26

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud