Jan Vacek
10. listopadu 2020 • 15:13

Hašek se neomluvil. Rozhodci chystají předžalobní výzvu, ve hře i žaloba

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spor Martina Haška staršího se Sborem rozhodců postoupil do další fáze. Rozhodci vyzvali zkušeného trenéra, aby doložil svá tvrzení, která pronesl bezprostředně po zveřejnění prvoinstančního verdiktu ve sporu Martina Haška mladšího a Sparty. Nebo aby se omluvil. Nestalo se ani jedno, Sbor rozhodců proto připravuje další předžalobní výzvu. Ve vzduchu se navíc vznáší i samotná žaloba.



Původně šlo o spor mezi záložníkem Martinem Haškem mladším a Spartou. V uplynulých týdnech ale vznikla druhá bitevní fronta, na které proti sobě stojí Martin Hašek starší a Sbor rozhodců. Hráčův otec totiž prohlásil, že znal výsledek sporu už dva měsíce (hráč musí klubu uhradit 22 milionů korun). Následně svá slova zmírnil, členy rozhodčího senátu, kteří kauzu posuzovali a ve druhé polovině října vynesli prvoinstanční verdikt, tím ale rozhodně neuklidnil.

„Tohle za omluvu absolutně nepovažuju. Je to dospělý člověk, každý musí nést důsledky svého jednání. Na rovinu, kdyby byla dřívější doba, udělal bych jedinou věc, abych uchránil svou čest. Vmetl bych mu bílou rukavici do tváře a vyzval ho na souboj,“ nebral si si servítky člen rozhodčího senátu, jenž spor Haška mladšího posuzoval, Libor Zbořil.

V reakci na ostrá slova odeslali rozhodci Haškovi staršímu výzvu k prokázání tvrzení či omluvě. Ta měla konkrétní časové ohraničení. Termín už vypršel, bývalý kouč Bohemians, Pardubic či Vlašimi ovšem nijak nezareagoval.

Rozhodci proto začali konat. „Připravujeme další právní kroky,“ zmínil Zbořil. O co přesně jde? Podle informací redakce iSport.cz se jedná o další předžalobní výzvu, která už bude mířit přímo od Sboru rozhodců. Pokud se ani po ní nic nezmění, ve hře může být i samotná žaloba.

„Špiní moje jméno, teď se nebavím o tom, jak to vnímají další členové rozhodčího senátu. Špiní moje jméno a reputaci v očích mých dětí, přítelkyně a nejbližšího okolí. Proto jsem se rozhodl zareagovat. Věřím, že nežijeme v banánové republice, ve které může kdokoli bez důkazů a postihu pošpinit druhého,“ zdůraznil už na konci října Zbořil.

Tahle dějová linka tak bude mít své pokračování, stejně jako hlavní fáze celého příběhu. Martin Hašek mladší totiž ihned po prvním verdiktu avizoval, že se proti němu odvolá. Sparta svůj postoj nadále zvažuje. Rozhodci tak v ostře sledovaném sporu zasednou znovu, případnou třetí instancí by už byl mezinárodní tribunál CAS.

Haškova zástupkyně Haindlová: Martin je odvážný, zaslouží si mezinárodní tribunál
Video se připravuje ...
Když jdou do akce právníci. Bucha, Jeřábek a Hašek v rolích vzbouřenců
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud