5. prosince 2020 • 09:55

MS klubů se vrátí do Japonska. Rozšířená verze je odložená

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové mistrovství světa klubů bude v příštím roce hostit Japonsko a turnaj se uskuteční v tradičním prosincovém termínu a v dosavadním formátu se sedmi týmy. Rozhodlo o tom vedení světové federace FIFA na on-line zasedání.



FIFA už dříve kvůli přeplněnému kalendáři po koronavirové pauze odložila myšlenku uspořádat MS klubů na přelomu června a července v Číně a ve výrazně rozšířené podobě za účasti 24 týmů. „Ale pouze jsme ten turnaj odložili, neškrtli. Jsem přesvědčený, že to jednou bude ta nejlepší soutěž v klubovém fotbale,“ uvedl prezident FIFA Gianni Infantino.

V příštím ročníku ale ještě budou na startu jako obvykle nejlepší týmy šesti kontinentálních klubových soutěží včetně vítěze Ligy mistrů UEFA jako zástupce Evropy. S nimi se tradičně turnaje zúčastní ligový šampion pořadatelské země.

V Japonsku se z dosavadních 16 klubových mistrovství uskutečnilo osm, naposledy se tam hrálo v roce 2016. Nejbližší ročník bude hostit podruhé za sebou katarské Dauhá, turnaj byl ale z prosincového termínu přeložen na 1. až 11. února vzhledem k nabité klubové sezoně způsobené pauzou kvůli pandemii koronaviru. Soutěži od roku 2013 vévodí evropské kluby, vloni zvítězil Liverpool.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud