Radek Špryňar
7. ledna 2021 • 04:40

Na Šmicera a „jeho“ Evoluci si posvítila policie. Přijela na udání!

Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špinavé praktiky českého fotbalového zákulisí poznal na vlastní kůži Vladimír Šmicer, jeden z možných adeptů na nového předsedu FAČR. V rámci „kampaně“ iniciativy Fotbalové evoluce, jejíž je bývalý reprezentant hlavní tváří, se dostal do křížku s Policií České republiky. Ta přijela na udání rozpustit setkání FE s funkcionáři z Pardubického kraje. Podle informací iSport.cz je celá kauza důsledkem vyhroceného předvolebního boje v regionu.



Iniciativa Fotbalová evoluce v čele s Vladimírem Šmicerem jezdí po okresech a krajích, diskutuje s lidmi z fotbalu, setkává se s funkcionáři a snaží se být nápomocná před volbami na okresní a krajské úrovni.

Jedno z těchto setkání proběhlo krátce před Vánocemi právě v Pardubickém kraji. Vzhledem k neutěšené zdravotní situaci v zemi se zhruba třicítka funkcionářů sešla v lese u hájenky u obce Libchavy. „Uvědomovali jsme si porušení vládních nařízení, proto jsme byli mimo vesnici, snažili jsme se dodržovat rozestupy,“ řekl Sportu účastník schůzky.

Na akci však nečekaně dorazili policisté. Na udání.

„Sami nám to řekli. Prý v tomto případě musí konat. Je jasné, kdo nás udal. Lidé od Blaschkeho,“ dodává zdroj.

Po půlhodině schůze končila. Policisté vše přijeli překontrolovat. Přestupek byl na místě vyřešen domluvou. Reálie adventní události potvrdil pro iSport.cz samotný Vladimír Šmicer. „Ano, bylo to tak,“ připouští. Víc se k celé záležitosti nechtěl vyjadřovat.

Pardubický krajský fotbalový svaz už osm let řídí zmiňovaný Michal Blaschke, jemuž do funkce pomohl vliv tehdejšího svazového místopředsedy Romana Berbra. Ostatně, v kraji se Blaschkemu přezdívá „malý Berbr“. „Informace o této kauze nemám žádné, ovšem pokud na setkání přijela Policie ČR, tak pravděpodobně byl asi porušen zákon, což v této složité době boje proti COVID-19 je hazardování se zdravím našich spoluobčanů,“ uvedl.

Na Pardubicku měly volby na okresech začít už 2. ledna. Kvůli složité pandemické situaci v tuzemsku se volební valné hromady odložily až na polovinu února. Stejně jako v dalších krajích.

Vstoupit do diskuse
28

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud