2. prosince 2020 • 19:28

Nehorázný! Sbalte si věci a pryč ze Strahova. Šmicer ostře reaguje na Libu

Autor: vmn, ČTK, šq
Vstoupit do diskuse
39
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhovor se členem Výkonného výboru FAČR Miroslavem Libou pro deník Sport pořádně nadzvedl Vladimíra Šmicera. Slávistická legenda a jedna z hlavních postav projektu „Fotbalové evoluce“ poslala bývalému sudímu vzkaz, že jeho chování je na přímou červenou kartu a odchod z fotbalového prostředí.



Bývalý rozhodčí a nyní asociační funkcionář Miroslav Liba je považován za blízkého spolupracovníka Romana Berbra , často i za jeho „korunního prince.“ Sám to sice odmítá, ale v krátkém rozhovoru pro Sport prozradil, že ohledně Berbrovy viny či neviny chce počkat na výrok soudu. Místopředseda FAČR Berbr je zatím „jen“ ve vazbě.

Právě vlažný postoj k Berbrově kauze naštval Vladimíra Šmicera . „Pane Libo, to je nehorázný, neuvěřitelný. Nečtete noviny? Vy jako člen výkonného výboru nevíte, co se tady v posledních letech děje? Vy byste jako první měl odsoudit to, co on prováděl,“ rozčílil se Šmicer na facebookovém videu Fotbalové evoluce.

Reagoval hned na druhou otázku rozhovoru, ve které Liba říká, že „Jeho (Berbrovu) vinu bude muset určit nezávislý soud, nikoli já.“ V dalším pokračování sice Fotbalovou evoluci podpořil, to ale „Štístka“ příliš neobměkčilo.

„Za tohle, co jste dneska řekl, to je červená, rovnou, bez žlutý. Sbalit si věci a jít ze Strahova pryč,“ viděl by Šmicer Libu nejradši mimo FAČR.

Kauzu údajného ovlivňování fotbalových zápasů prostřednictvím rozhodčích rozpoutal v polovině října policejní zásah na několika místech v zemi včetně pražského sídla FAČR. Kriminalisté tvrdí, že vše řídila organizovaná zločinecká skupina. Rogozův právní zástupce Oldřich Chudoba v ČT popřel, že by jeho klient byl součástí takové skupiny.

Podle vyšetřovatelů Berbr a skupina lidí kolem něj také zpronevěřili 850 tisíc korun z plzeňského krajského fotbalového svazu. Před několika dny policisté zajistili na několika místech miliony korun v hotovosti patřící Berbrovi.

Šestašedesátiletý Berbr už rezignoval na post místopředsedy FAČR a na pozice ve výkonném výboru i šéfa plzeňského krajského fotbalového svazu. Funkce v českém fotbale opustila také Berbrova partnerka Dagmar Damková . Na vlastní žádost skončila i v komisi rozhodčích UEFA.

Vstoupit do diskuse
39

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud