10. května 2021 • 20:15

9 hvězd, co můžou být zdarma: Ramos, Agüero i Messi. Kdo o ně má zájem?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
  • Kterým hráčům po sezoně končí smlouva?Kterým hráčům po sezoně končí smlouva?FOTO: koláž iSport.cz

    Letní přestupové období už se blíží! Vzhledem k pandemii, která v uplynulém roce ochromila klubové příjmy, ale nelze očekávat žádné velké rozhazování. Jasně, spousta zájemců se hlásí o Kyliana Mbappého či Erlinga Haalanda, to jsou však výjimky, rodící se superstar. Jinak se i ty nejlepší týmy světa budou snažit šetřit. Řešení? Zaměřit se na hráče, kterým po sezoně končí smlouva, a budou k dispozici zadarmo. Projděte si seznam devíti zajímavých fotbalistů, o něž rozhodně bude na trhu zájem!

  • Jerome Boateng

    32 let
    obránce
    současný klub: Bayern Mnichov

    Zkušený stoper kroutí v barvách německého giganta desátou sezonu. A v sobotu oslavil devátý bundesligový titul. Slušné, že? Stávající kontrakt ale 30. června skončí a Bayern zatím nevysílá signály, že by chtěl s Boatengem podepsat nový. Ačkoliv německý obránce by na nabídku pravděpodobně kývl. Zájem o něj už nepřímo projevily kluby z Anglie – Tottenham, Arsenal či Chelsea. Že by i ve dvaatřiceti letech ještě mohl pomoct, dokládá příběh Thiaga Silvy, který zamířil na Stamford Bridge před tímto ročníkem.

    Smlouva Jeromeho Boatenga v Bayernu končíFoto Reuters

  • Hakan Calhanoglu

    27 let
    záložník
    současný klub: AC Milán

    Turecký záložník hraje na San Siru aktuálně čtvrtým rokem a dostává se do věku, kdy by měl být na vrcholu sil i schopností. Proto si při vyjednávání o nové smlouvě logicky řekl o víc peněz, než bral doteď. Jenže údajný požadavek ve výši 4,2 milionů liber ročně (zhruba 125 milionů korun) se šéfům AC Milán zatím příliš nezdá. Pokud k dohodě nedojde, nabídku je prý připravena podat konkurenční Neapol. A vše sleduje také Manchester United.

    Záložník AC Milán Hakan CalhanogluFoto Reuters

  • Lucas Vazquez

    29 let
    záložník
    současný klub: Real Madrid

    Španělský krajní hráč nepatří mezi ty úplně nejvýraznější tváře „bílého baletu“, v klubu ale pravidelně hraje už od sezony 2015/16. I proto by si přál lehce výhodnější kontrakt, který by lépe odrážel jeho postavení v kabině. Kdyby nová dohoda neklapla, zájemců by Vazquez měl dost. Britský server Daily Mail píše o AC Milán, Bayernu Mnichov, Evertonu, Tottenhamu či Leedsu. To je celkem solidní výběr, ne?

    Opustí Lucas Vazquez Real Madrid?Foto Reuters

  • Gianluigi Donnarumma

    22 let
    brankář
    současný klub: AC Milán

    Tenhle italský zázrak je jedničkou „Rossoneri“ už ŠEST let. Přesto mu v únoru bylo teprve dvaadvacet. Donnarumma má celou kariéru před sebou, zároveň ale už získal spoustu cenných zkušeností. Jeho vztah s AC prošel turbulentním vývojem, když se jednalo o smlouvě naposledy, upadl i v nemilost fanoušků. Teď už dvě nabídky zase odmítl a zdá se, že v létě zamíří jinam. Kam? Zájem hlásí Juventus, Manchester United i Real, největším favoritem je však Chelsea, které se dlouhodobě líbí.

    Kapitán AC Milán Gianluigi DonnarummaFoto Reuters

  • Georginio Wijnaldum

    30 let
    záložník
    současný klub: Liverpool

    Nizozemský záložník se za pět let v Liverpoolu vypracoval v naprosto klíčového hráče středu pole, Jürgen Klopp na něj hodně sází. Za celou dobu v klubu chyběl jenom v jedenácti utkáních Premier League. Čas teď ale běží a nová smlouva stále nikde, jednání zatím úspěch nepřinesla. Proto je Wijnaldum stále častěji spojovaný s Barcelonou. Důvod? Nadstandardní vztah s trenérem Ronaldem Koemanem. Když se fotbalista opravdu nedohodne s Liverpoolem, na Camp Nou okamžitě zbystří.

    Georginio Wijnaldum v souboji s Lukou ModričemFoto Reuters

  • Memphis Depay

    27 let
    útočník
    současný klub: Lyon

    Další zajímavé nizozemské jméno. Depay se po nepovedeném angažmá v Manchesteru United uklidil trochu stranou zájmu do Lyonu, kde zase začal dávat spoustu gólů. V téhle sezoně francouzské ligy už jich stihl devatenáct. A i o něj má velký zájem Barcelona v čele s koučem Koemanem. O zájmu z Katalánska se v souvislosti s Depayem psalo už několikrát v minulosti, teď by po konci hráčovy smlouvy měla být ideální příležitost. Ovšem situaci už prý oťukával také Liverpool.

    Memphis Depay v dresu nizozemské reprezentaceFoto Reuters

  • Sergio Ramos

    35 let
    obránce
    současný klub: Real Madrid

    Umíte si představit Sergia Ramose v jiném dresu? Za Real hraje od roku 2005, stal se kapitánem, klubovou legendou. A sbírku trofejí snad ani není třeba vyjmenovávat, to bychom tu byli dlouho. Teď ale pravděpodobně přijde rozchod. Zkušený stoper by totiž chtěl novou smlouvu na dva roky, „bílý balet“ ale nabízí jen kontrakt na sezonu. Zájem o španělského reprezentanta má PSG, situaci pečlivě monitorují taky giganti z Premier League v čele s Manchesterem United.

    Ikona Realu Madrid Sergio RamosFoto Reuters

  • Sergio Agüero

    32 let
    útočník
    současný klub: Manchester City

    Tahle kapitola se stoprocentně uzavře. Klub před pár týdny oficiálně potvrdil, že s Agüerem už smlouvu neprodlouží. Argentinec se během uplynulých deseti let stal nejlepším střelcem historie City a teď zvažuje, kam povedou jeho další kroky. V létě mu bude třiatřicet, na špičkové úrovni nějakou dobu ještě určitě hrát může. Sám podle Daily Mailu preferuje setrvání v Anglii, pak by se mohl dohodnout s Chelsea. Zájem však mají taky Real, Barcelona či PSG.

    Sergio Agüero s trofejí pro vítěze Premier LeagueFoto Profimedia.cz

  • Lionel Messi

    33 let
    útočník
    současný klub: Barcelona

    A nejzvučnější jméno na závěr. Messi byl na odchodu z Barcelony už loni v létě, chvíli to vypadalo, že se s klubem dokonce bude soudit. Po divokém vývoji na Camp Nou nakonec zůstal a dojel poslední rok smlouvy. Ne zrovna přesvědčivou sezonu tým trenéra Koemana pořád může povýšit ziskem španělského titulu. A co pak bude s Argentincem? To je otázka za milion. Pro setrvání v Barceloně hraje postava nového prezidenta Joana Laporty, se kterým Messi vychází výrazně lépe než s neoblíbeným Josepem Bartomeem. Zároveň ale berme v potaz, že katalánský gigant se nenachází zrovna v komfortní finanční situaci a jeden z nejlepších hráčů fotbalové historie pochopitelně není úplně levný. Pokud nedojde k dohodě, platí, že nejpravděpodobnější je Messiho cesta do Manchesteru City za Pepem Guardiolou či do bohatého PSG.

    Co bude po sezoně s Lionelem Messim?Foto ČTK/AP

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud