5. června 2021 • 17:42

Sparťanky mají po remíze v derby titul na dosah. Přiblížil ho gól Šubrtové

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po roční odmlce jsou blízko, aby oslavily mistrovský titul. Fotbalistky Sparty uhrály na hřišti Slavie remízu 1:1, která je přiblížila k ligovému prvenství. „Vždy rozhodují maličkosti. Měly jsme trochu štěstí, soupeř dal dvě břevna, ale nic jsme nevzdaly a všechny jsme bojovaly až do konce. V tom je naše síla,“ prohlásila po utkání autorka sparťanské trefy Anna Šubrtová. Utkání, které mohlo radovánky přiklonit na jednu i druhou stranu, ale definitivně nerozhodlo. Tak se stane až v posledním kole, ve kterém stačí rudé partě pokořit třetí Slovácko.



Do předposledního zápasu sezony vstupovaly fotbalistky Slavie a Sparty se stejným bodovým ziskem (49). Dokonce i takřka totožným skóre, které u červenobílých bylo 90:11 a u rudých 90:9. Vzájemné zápasy ale mluvily pro sparťanky, a to hlavně díky úvodnímu střetnutí sezony, které vyhrály doma 5:1. Poté se radovala z vítězství 2:0 Slavia, třetí souboj skončil nerozhodně 1:1. V sobotním čtvrtém utkání hraném v pražských Horních Měcholupech tak šlo o hodně, ve hře bylo přiblížení se, potažmo pečetění titulu.

První půle skončila bez branek, ale o šance nouze nebyla. Centr Domácí Mii Perssonové spadl na břevno. Na druhé straně možnosti Petry Vyštejnové a Lucie Martínkové pokryla Barbora Votíková. Hlavička Anety Pochmanové skončila těsně nad brankou, a tu Petry Bertholdové zase z brankové čáry odvrátila Perssonová.

Udeřilo až po přestávce. V 52. minutě poslala Slavii po rohovém kopu Terezy Krejčiříkové hlavou do vedení 1:0 Simona Necidová. Zamířila nechytatelně k pravé tyči. V tu chvíli byly červenobílé titulu blíže, projevilo se to i na jejich hře, kdy působily živějším dojmem. Krátce po hodině hry dokonce mohla zvýšit Tereza Kožárová, Hana Sloupová však její střelu za svá záda nepropustila.

Slávistky ale nakonec duel do vítězného konce nedovedly. „Mrzí mě, že jsme po vyrovnané první půli šli do vedení, ale neudrželi ho. Skórovali jsme ze standardky, ale pak neuhlídali jednu šanci sparťanek,“ uvědomoval si trenér Slavie Michal Kolomazník. V 78. minutě se totiž na hranici pokutového území dostal míč ke střídající osmnáctileté Anně Šubrtové, která neváhala a poslala jej k pravé tyči Votíkové branky – 1:1. Právě její gól výrazně přiblížil sparťanky k titulu.

Fotbalistky Sparty se remízou v derby se Slavií přiblížily mistrovskému titulu
Fotbalistky Sparty se remízou v derby se Slavií přiblížily mistrovskému titulu

„Stále jsme věřily a jsem ráda, že se nám to všechno vrátilo a mohla jsem týmu takto pomoct. Je to ten nejlepší pocit. Já jsem jen dala gól, ale ostatní to tam devadesát minut odjezdily. Kdyby to někdo vypustil, mohlo to být úplně jinak, každá za tu remízu může,“ řekla skromně pro fotbal.cz autorka vyrovnávací trefy Šubrtová, která se jen pět minut před gólem dostala na hřiště.

V 88. minutě zastavila nedovoleně na polovině prchající Martínkovou Necidová a sestra bývalého reprezentanta Tomáše, jenž aktuálně působí v Bohemians a má se Slavií dva tituly, musela po druhé žluté kartě ze hřiště. I v deseti domácí hráčky dokázaly v závěru zahrozit. Velkou šanci měla Michaela Khýrová. Její střelu však mírně přizvedla sparťanská kapitánka Bertholdová, což zapříčinilo, že míč skončil pouze na břevnu. „Neuvěřitelná šance, kterou jsme nedali a která rozhodla utkání,“ podotkl kouč Kolomazník.

„Holkám není co vyčítat. Věděli jsme, že musíme vyhrát, abychom po zápase mohli slavit. To se bohužel nepovedlo. Hned po utkání jsem ale týmu poděkoval za sezonu, protože upřímně řečeno, na zázraky nevěřím a myslím si, že o titulu je rozhodnuto,“ dodal pro klubový web trenér ženského týmu Slavie.

Po remíze 1:1 mají skutečně trumf v rukou sparťanky. Pokud zvítězí 19. června (od 14:00) v závěrečném kole doma nad Slováckem, titul bude jejich. Celek z Uherského Hradiště porazily v posledních 12 vzájemných soutěžních utkáních. „Bude to těžký zápas. Slovácko je třetí v tabulce, ale myslím, že nejdůležitější krok je za námi a je to jen na nás, jak se s tím popereme. Nesmíme nic podcenit a věřím, že to zvládneme a budeme slavit titul,“ doufá Šubrtová.  

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud