15. června 2021 • 11:51

Voňková končí v 29 letech. Zůstane v Ajaxu, těší se na syna s manželkou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitánka ženské fotbalové reprezentace Lucie Voňková ve 29 letech ukončila profesionální kariéru. Útočnice Ajaxu Amsterodam, kterou v poslední době limitovaly zdravotní problémy, se rozloučila pondělním debaklem 0:5 s Polskem v přípravném utkání ve Španělsku.



„Není to rozhodnutí ze dne na den, jelikož mě dlouhodobě trápila zranění a poslední dva roky to bylo jen o zraněních. Měla jsem rehabilitaci, vrátila se, zranila se a stále dokola. Takže mě to vysílilo i po psychické stránce. Musím říct, že ten výhřez ploténky mě dokázal vypnout natolik, že jsem se rozhodla změnit priority,“ řekla Voňková pro web zeny.fotbal.cz.

Za český národní tým od roku 2009 odehrála 72 zápasů a vstřelila 22 branek. Dvojnásobná nejlepší česká fotbalistka roku na klubové úrovni před Ajaxem působila ve Slavii, Spartě, Duisburgu, Jeně a dalším německém klubu Bayern Mnichov.

„Doufám, že jsem nějakým hráčkám nastolila trochu cestu, že jít do ciziny je možnost, a věřím, že se to teď dalším hráčkám povede a budou následovat ostatní, co již v zahraničí nyní působí. Koukám na to pozitivně, myslím, že jsem toho dokázala celkem dost, a musím říci, že jsem na sebe pyšná, že se mi povedlo, co jsem chtěla dokázat,“ konstatovala Voňková.

Po kariéře zůstane v Ajaxu Amsterodam, kde hrála dva roky. „Nabídli mi možnost být asistentkou trenéra u druhého týmu. Bude to něco nového, nová výzva, na kterou se velmi těším. Momentálně mě čekají zkoušky na kondičního trenéra, mám fitness trenéra a budu začínat rehabilitačního trenéra. Mám tedy o zábavu postaráno a moc se těším,“ uvedla česká fotbalistka.

„A samozřejmě, na co se nejvíc těším, že se nám v srpnu narodí syn. Takže něco hezkého končí a něco krásné začne,“ dodala Voňková, která v říjnu 2018 vstoupila do manželského svazku s tehdejší spoluhráčkou z Bayernu Nizozemkou Claudií van den Heiligenbergovou.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud