Michal Koštuřík
11. května 2022 • 17:20

Možná přijede i Schick! Organizátoři v Kroměříži lanaří velkou hvězdu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká fotbalová jména minulosti i současnosti se valí na Hanou. Na akci Kanonýři v Kroměříži by se mohl 18. června objevit i ten aktuálně nejlepší. Pořadatelé jednají o účasti Patrika Schicka z Leverkusenu! „Byli jsme za ním, když hrál ve Fürthu. Ví o tom, jsme průběžně v kontaktu. Je naděje, že přijede. Není to úplně zbožné přání,“ uvedl Václav Tichý, šéfredaktor časopisu Gól, který eviduje elitní střelce Česka i Slovenska.



Účast přislíbila řada osobností obou zemí. Namátkou Baroš, I. Hašek, Koller, Siegl, Kuka, Darida, Lafata, Drulák, Nehoda, Panenka a na druhé straně Vittek, Timko, Diňa, Griga, Hološko či Pecko. „Některé jsem neviděl pětadvacet, třicet let,“ řekl Radek Drulák, jeden z pozvaných.

Prvním členem Klubu ligových kanonýrů byl Jožka Silný, rodák právě z Kroměříže a vicemistr světa z roku 1934. Letos uplyne 120 let od jeho založení, což byl další pádný důvod ke svolání monstrózní akce. Po Silném bude nově pojmenován fotbalový stadion ve městě.

Další jubilea mají kanonýři a rodáci z nedalekého Hulína. Zdeněk Nehoda slaví 70. narozeniny a Drulákovi je o deset míň. „Tipuju, že přijde pět až šest tisíc diváků a nebudou litovat. Uvidí to nejlepší, co český a slovenský fotbal vyprodukoval,“ pozval fanoušky Drulák, vicemistr Evropy z roku 1996 a dvojnásobný nejlepší ligový střelec.

Neznamená to však, že na hřišti budou v exhibičním duelu proti Slovensku samí útočníci. Pozvánku dostali brankáři (i reprezentant Tomáš Vaclík) a pár obránců v čele s Jaroslavem Šilhavým a Karlem Radou. „Vzadu hráli i Nezmar, Milan Škoda, Ivan Hašek. Jako pravého beka si pamatuju i Láďu Vízka,“ upozornil Tichý. „A pokud budou hrát Slováci vysoko, můžeme využít i Libora Doška,“ dodal s úsměvem v narážce na dvoumetrového kanonýra nedávné minulosti. 

Jen pár zvaných nemůže přijet. Legendární útočník Václav Mašek (81) se omluvil. Je po operaci srdce a lékař mu dlouhou cestu nedoporučil. Nejistý je Stanislav Vlček (dnes vedoucí mužstva Slavie), který bude ten samý den končit soustředění Trpišovského party v Rakousku.

 Na místě nebudou jen slavní slovenští střelci, ale i další legendy od sousedů jako Ondruš, Dobiáš, Pivarník, Jurkemik, Móder, Ján Kozák či bratři Čapkovičové. Do tomboly půjdou dresy Hamšíka, Škriniara a Dúbravky, největších hvězd Slovenska současné éry. Nejmladším aktérem by měl být mladoboleslavský Milan Škoda (36), jediný stále aktivní člen klubu střelců.

V rámci doprovodného programu nastoupí stará garda Hanácké Slávie Kroměříž proti legendám Bohemians. Dorazí i trenérská esa Brückner či Uličný, rodáci z Hané.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud