8. července 2022 • 15:10

Čech po konci v Chelsea: Pauza kvůli smlouvě, výzvy mi budou chybět

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý brankář Petr Čech nemá po konci v roli poradce sportovního a technického úseku v Chelsea žádnou aktuální nabídku. Uvedl to během návštěvy 17. ročníku své fotbalové školy v Nymburce. „V tuto chvíli opravdu není nic aktuálního. Koneckonců smlouva ukončující mé angažmá v Chelsea mi na určitou dobu neumožňuje pracovat ve fotbalovém prostředí, takže v tomto kontextu je pauza daná,“ uvedl Čech v tiskové zprávě agentury Sport Invest, která ho zastupuje.



Čtyřicetiletý Čech se do managementu Chelsea, kde jako hráč získal během jedenácti let 13 trofejí včetně čtyř anglických titulů a triumfů v Lize mistrů a Evropské lize, přesunul krátce po ukončení profesionální kariéry v konkurenčním londýnském celku Arsenalu.

Po konci dlouholetého majitele Romana Abramoviče a převzetí klubu konsorciem amerického investora Todda Boehlyho se plzeňský rodák rozhodl odstoupit.

„Aktuálně se těším na možnost věnovat se více koníčkům, rodině a možná i cestování. Na druhou stranu se znám a je jen otázkou času, kdy mi pracovní výzvy začnou chybět. V klidu se porozhlédnu a uvidíme, jaké možnosti se přede mnou otevřou,“ uvedl Čech.

Brankář se 124 reprezentačními starty bude pozorně sledovat začátek anglické ligy, ve které doufá ve vyrovnanější souboj o titul, i české nejvyšší soutěže. „Dá se očekávat pokračující hegemonie silné trojice. Sparta má nového trenéra, přebudovává a silně posiluje, množství nových tváří je také v Plzni a Slavii. Tipnul bych si, že se letos všechny tři týmy budou držet pospolu až do závěru sezony,“ dodal plzeňský rodák a bývalý gólman Sparty.

Mundial: Čech v Chelsea? Zvláštní role, ale byl vidět. Jinde by musel dělat jen fotbal, říká novinář
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Čech skončil v Chelsea: byl u nákupů hvězd i krocení fanoušků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud