16. září 2022 • 11:10

Máme video, zní z Chodova. Verdikt v případu napadeného sudího odložen

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dění okolo zápasu pražské B třídy mezi Chodovem Jižní město a Klánovicemi stále ještě není definitivně dořešené. Disciplinární komise Pražského fotbalového svazu odložila rozhodnutí na příští středu s tím, že pořádající klub slíbil předložit nové důkazy. Sudí Matyáš Hanzlík v zápise uvedl, že byl po zápase fyzicky napaden a prošel si „uličkou hanby“, kterou domácí po porážce 1:6 plánovali.



Pražská disciplinárka měla víkendový zápas Chodova proti Klánovicím řešit na čtvrtečním zasedání, v případě klubu ale nerozhodla. „Zástupci Jižního Města Chodov na zasedání sdělili, že disponují obrazovým záznamem, který zachycuje cestu delegovaných osob od jejich odchodu ze šaten až do opuštění fotbalového areálu. Na základě této uvedené skutečnosti přerušila DK projednávání této věci a stanovila klubu JM Chodov lhůtu pro dodání kompletního nesestříhaného záznamu těchto událostí,“ píše se ve vyjádření na stránkách Pražského fotbalového svazu.

Chodov má na dodání videa čas do pondělí odpoledne, ve středu znovu zasedne disciplinární komise, která by už měla dojít k verdiktu.

19letý rozhodčí Matyáš Hanzlík v zápise uvedl, že byl už během zápasu vulgárně urážen a po něm i fyzicky napaden. „Jeden z diváků měl v ruce nůž a výhružně s ním manipuloval a koukal se přitom směrem k rozhodčím. Dále aktéři tohoto incidentu na mě řvali, že mě zabijou, že ví, kde bydlím atp. Hlavní pořadatel nás ‚doprovázel‘ ven k brance, přitom směrem k DFA pronesl: ,Mazejte odsud nebo vás tady fakt zabijou, oni jsou toho schopný‘,“ psal rozhodčí v zápise, více čtěte ZDE.

Pražská komise rozhodčích incident odsoudila s tím, že nejde o prvním problém, který na Chodově měli. Naposledy jejich zástupci překročili hranice slušnosti v srpnu v Hostivaři. Tehdy slíbili nápravu.

Jedinými verdikty, které zatím ohledně zápasu padly, jsou dvouzápasové tresty pro trenéra Petra Gabriela (který je sice trenér, během zápasů ale působí v roli náhradníka) a Lukáše Hlinku. Oba tresty padly na základě paragrafu 45 „Pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám“ a jsou nejnižší možné.

Zpráva rozhodčího o zápasu Chodov - KlánoviceFoto FAČR

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud