25. srpna 2022 • 12:37

Červená pro Řepku. Sudí v okrese: Řekl mi, ty *****. A čtyřikrát po sobě

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Teď jsem jiný člověk.“ To hlásil Tomáš Řepka, když ho v roce 2020 pouštěli z vězení. Na trávníku to znát ale příliš není. Proslulý fotbalový bouřlivák to znovu dokázal v nedělním utkání svých Červených Janovic. Nováčka okresního přeboru oslabil vyloučením při jasném domácím vítězství 8:2 nad Horními Bučicemi. Rozhodčí zápasu v zápisu uvedl, co všechno od Řepky slyšel a disciplinární komise chování bývalého reprezentanta náležitě ohodnotila.



V týmu jsou s ním další slavná jména, třeba Martin Jiránek a Roman Bednář. Ale Řepka je stále nejvíc vidět - i ve 48 letech. Na dresu nosí své oblíbené číslo 2 a dál rozšiřuje svoji sbírku červených karet. Připomeňme, že v domácí nejvyšší soutěži nasbíral čtyři, zaskvěl se i po příchodu do West Hamu, když byl vyloučen dvakrát při prvních třech utkáních za londýnský klub.

Diváci v Červených Janovicích viděli další přírůstek do statistik. Rozhodčí zápasu přesně popsal, jak ještě před přestávkou Řepka choval. Jeho prohřešek popsal jako „použití pohoršujících, urážlivých nebo ponižujících výroků nebo gest.“

Co to znamenalo prakticky? V přerušené hře zaznělo z úst někdejšího kapitána Sparty: „Ty jsi sráč.“. Při odchodu z hřiště zase: „Ty zmrde.“ Arbitr opravdu neměl jinou volbu, než vytáhnout červenou kartu.

Jaká „křivda“ vyvolala Řepkovu ostrou reakci? Odpískání přímého volného kopu zhruba 30 metrů od branky jeho týmu. Ve 20. minutě za stavu 2:0 pro domácí! Zdánlivě nekonfliktní situace ale Řepku přiměla vyřknout vůči sudímu výraz „ty sráči.“ „A toto opakoval asi čtyřikrát po sobě,“ stojí v zápise.

Klasický Řepka zůstává stejný – i mimo nejvyšší fotbalovou scénu. Za svůj další prohřešek bude podle rozhodnutí disciplinární komise stát čtyři zápasy.

Řepka ve West Hamu: Nejdřív směšný stoper, nakonec takřka kultovní hrdina, říká novinář
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud