30. března 2023 • 15:50

Koller slaví 50: Dostal vlastní bankovku, pomáhal uznávaný grafik

Autor: pla, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární „Dino" oslaví v pátek 31. března padesáté narozeniny v Lucerně a k této příležitosti se Jan Koller dočkal veliké pocty. Státní tiskárna cenin totiž vytiskla na počest nejlepšího kanonýra v historii české fotbalové reprezentace speciální sběratelské bankovky, kde je vyobrazen právě patriot ze Smetanovy Lhoty. 



Na konečné podobě bankovky se dokonce podílel i významný český grafik Václav Fajt, který je rovněž známým rytcem bankovek a poštovních známek. Když jej oslovili, aby přidal ruku k dílu u oslavy výročí bývalého hráče Sparty, Dortmundu či Monaka, neváhal. 

„Byl jsem velice potěšen, že jsem byl osloven ke kresbě portrétu Honzy Kollera. Honzu mám rád, je mi sympatický, beru ho za slušného člověka. Zároveň fandím fotbalu, takže jsem byl velmi spokojený. Pamětní list se mi moc líbí, musím Státní tiskárnu cenin pochválit. Tým Státní tiskárny cenin se toho zhostil opravdu na úrovni. Je to profesionální design. Portrét Honzy Kollera je povýšený tím, že má rozkresba byla vyleptána, což zvyšuje úroveň bankovky“, pronesl Fajt.

A co na bankovku říká sám Koller? „Musím říct, že je ten list krásně udělaný, od začátku jsme to konzultovali a byla odvedená skvělá práce, takže jsem spokojený.“ 

Velkolepá oslava životního jubilea fotbalového habána pro přátele, známé i fotbalové fanoušky vypukne v Lucerně už v pátek 31. března v 19 hodin. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud