5. září 2023 • 10:10

Líbající předseda? Prase, má jasno kapitánka Slavie. Přitakal i Švancara

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pusa, kterou řeší celý svět. Předseda španělské fotbalové asociace Luis Rubiales před zraky diváků po finále ženského MS dal polibek na ústa jedné z reprezentantek Jenni Hermosové. Názory na jeho exces nabídl v talkshow TIKI-TAKA vysílané na O2 TV Sport Petr Švancara nebo kapitánka Slavie, která si nebrala servítky.



Pochopení pro Rubialese neměl ve studiu nikdo. „No je to samozřejmě přes čáru, skoro mi připadalo, že byl opilý,„ prohlásil na úvod debaty scénárista Petr Kolečko .„Je strašná škoda, že ten úspěch Španělek trochu zakrývá tahle kauza, ale z jeho pozice si tohle nemůže dovolit,“ pravil bývalý ligový hráč Petr Švancara . „Kdyby tam byl někdo jako já...“ dodal s úsměvem.

Nejostřejší vyjádření zaznělo odjinud. „Myslím, že on (Luis Rubiales) je docela prase, a ta pusa byla pouze vyvrcholení toho, co při ceremoniálu předvedl,“ pravila jasně kapitánka Slavie Diana Bartovičová.

„Pusu v nějaké euforii bych dokázala pochopit, ale přijde mi, že všichni vidí jenom ten nadpis, ale důležité je chápat celý kontext. Španělky totiž proti trenérovi, který je úzce spojený s předsedou, protestovaly a stávkovaly už před turnajem,“ dodala fotbalistka.

Diskutující pak dále zavedli debatu směrem ke zkušenostem právě slávistické kapitánky v podobných situacích. „S ničím takovým jsem se ve své kariéře nesetkala, potřesení rukou nebo pusa na tvář je v pořádku, ale nic podobného by si nedovolil ani pan předseda FAČR Fousek, ani nikdo z vedení Slavie,“ uzavřela téma.

Předseda španělské asociace se dostal pod palbu kritiky, ale odstoupit ze své funkce zatím nehodlá a celou kauzu považuje za „bezprecedentní politický a mediální lynč.“  

Rubialese už suspendovala FIFA a případem se zabývá. Ve Španělsku se rozhodli pro vlastní vyšetřování. O osudu Rubialese jednala i vláda. Jeho odchod mimo jiné požaduje vedení španělské ženské ligy, samotné reprezentantky i jejich mužští kolegové.

Vstoupit do diskuse
23

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud