7. října 2008 • 08:49

Blatter: Rozšířit EURO? Pitomost!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezidentovi FIFA se nelíbí nedávné rozšíření fotbalového mistrovství Evropy, které by od roku 2016 mělo hrát místo dosavadních 16 týmů 24. Sepp Blatter to dokonce označil za pitomý nápad.



"Nejsem z toho moc šťastný," řekl Blatter agentuře Reuters. "Prakticky se na turnaj kvalifikuje polovina týmů, což mi přijde opravdu jako pitomost," připomněl šéf FIFA fakt, že o 24 míst na šampionátu bude hrát v kvalifikaci 53 zemí.

Blatter si také není jistý přínosem Evropské ligy, která od příští sezony nahradí Pohár UEFA. Obává se totiž, že zavedení nové soutěže opět oživí myšlenku elitní ligy pro největší evropské celky.

"Máme Ligu mistrů a tuhle Evropskou ligu, což je něco jako první a druhá liga v evropském měřítku. Před pár lety chtělo několik velkoklubů založit vlastní soutěž a některé o tom stále uvažují. Tohle je přesně voda na jejich mlýn. Pro fotbal by to byla velká újma," prohlásil.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud