14. listopadu 2009 • 22:00

Vzkaz na Enkeho hrobě: Laro, tatínek už jde

Autor: Blesk Petr Žaloudek, Blesk Tomáš Pokorný
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kameník již vytesal nový náhrobek. Ke jménu Lary Enke (†2) přibyl nápis Robert Enke (†32). Usazen však bude až zítra. Do té doby zůstane na hrobě malé dcery kamenné srdce od její babičky s krutým vzkazem.



„Laro, tatínek už jde," říká nápis modrou křídou na kusu břidlice. Ač kámen ve tvaru srdce vytvořila Lařina babička, na hrob ho ve středu donesla její statečná maminka Teresa.

Čtěte více:
Mrtvý brankář Enke: Na parte má citát od Václava Havla »
Manželka Enkeho: Tajil deprese. Bál se, že přijde o dceru »
Enke (†32) dva dny před smrtí věnoval knězi rukavice »


Na hřbitov v Empede, který je od domu, kde žila s manželem Robertem, co by kamenem dohodil, přišla i s adoptovanou dcerou Leilou.

Osmiměsíční holčičku nesla matka pevně v náručí. Právě o ni se obával brankář bundesligového Hannoveru. Kvůli strachu, že by mohla zemřít tak jako Lara, trpěl nesmírnou depresí.

Ta ho nakonec dovedla až tam, kde již odpočívá jeho malý anděl.

Pohřeb na stadionu pro 50 tisíc lidí

Rodinní příslušníci ronící slzy na střídačkách, kde obvykle sedají hráči, rakev ve středovém kruhu, v němž normálně probíhá výkop zápasu. Fotbalový stadion Hannoveru se dnes promění v místo posledního rozloučení s brankářem Robertem Enkem (†32), který si v úterý vzal život skokem pod vlak.

Veřejný pohřeb začne v 11 hodin a stane se jednou z nejsledovanějších fotbalových událostí v historii Německa. Přímým přenosem ji bude vysílat pět televizních stanic (ARD, NDR, DSF, N24, NTV).

Fanoušci vzpomínají na brankáře Hannoveru Roberta EnkehoFoto ČTK/AP

Vedle rodiny a přátel dorazí politické i fotbalové špičky země včetně kompletního národního týmu a očekává se, že chrám pro 50 tisíc diváků bude zaplněn do posledního místa.

Policie předpokládá, že další desetitisíce truchlících budou pietní akci sledovat v okolí stadionu na velkoplošných obrazovkách. U pultu na ploše stadionu se vystřídá několik řečníků, jejichž slova doplní tóny smyčcového kvarteta.

Vdova Teresa (33) veřejně nevystoupí, ale dopředu poslala vzkaz všem lidem nacházejícím se v obtížné životní situaci: „Vždycky existuje jiná cesta, než jakou si vybral Robert."

Brzy odpoledne se pak na hřbitově v městečku Empede, kde Enkeovi řadu let bydleli, uskuteční soukromý rodinný obřad, při němž bude Robert Enke uložen do hrobu vedle zesnulé dcery Lary (†2).

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud