10. listopadu 2014 • 15:13

Do aukce půjde Jágrův dres z mládí s netypickým číslem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladenský klub slaví 90. výročí a dva zápasy odehraje v historických dresech. Nejprve představí modrou variantu 3. prosince v Českých Budějovicích, o deset dní později vyzve v bílé sadě Duklu Jihlava. Právě tyto hrané dresy pak půjdou do aukce, jejíž výtěžek podpoří charitativní organizace Dobrý skutek. U jejího vzniku byl majitel klubu Jaromír Jágr. Jeho dres pak bude specialitou aukce.



Jágrův dres bude mít číslo 15, s ním hrával ještě před tím, než oblékl osmašedesátku. V prodeji také bude limitovaná sada sto dresů legend Františka Pospíšila (11), Milana Nového (6) a právě Jágra.

Čísla Pospíšila a Nového Rytíři pak vyřadí a žádný hráč je v kladenském dresu už neoblékne. „Klub se pro tento krok rozhodl na základě jejich mimořádného přínosu pro kladenský hokej a zároveň mimořádných úspěchů na mezinárodní scéně oceněných hokejovou federací uvedením do Síně slávy IIHF. Symbolické dresy Milana Nového a Františka Pospíšila budou na ČEZ stadionu slavnostně vyvěšeny 13. prosince v průběhu retro zápasu Poldi Kladno - Dukla Jihlava,“ stojí v tiskové zprávě.

Jágrův dres Poldi Kladno. Tehdy hrál ještě s číslem 15. Jágrův dres Poldi Kladno. Tehdy hrál ještě s číslem 15.Foto Rytíři Kladno

„Na zápasy v Poldinkách se všichni moc těšíme a věřím, že pro fanoušky to bude fantastický pohled,“ uvedl mluvčí kladenského klubu Vít Heral.

Zároveň Rytíři připravili výstavu k oslavě 90. výročí, kterou pořádá Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud