30. března 2023 • 12:21

Škatulata v podílech klubu? Ve hře o zlínské Berany byl i dánský nápadník

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zastupitelé Zlína dnes schválili převod podílu společnosti PSG v prvoligovém hokejovém klubu Berani Zlín na společnost Dakos se sídlem v Benešově. Majitel společnosti Dakos zlínský klub již dříve podporoval.



Město je největším akcionářem, ve společnosti Berani Zlín má podíl 49 procent, 21 procent má zapsaný spolek HC Berani Zlín. Podíl společnosti PSG činí deset procent, stejný podíl mají společnosti Samohýl Holding a Recollect, což je dceřiná společnost Trinity Bank.

Hokejisté Zlína si po loňském sestupu z extraligy udržují šanci na návrat do nejvyšší soutěže. Ve finále první ligy se utkají se Vsetínem, vítěz pak vyzve v dubnové baráži poslední tým extraligové tabulky Kladno.

Město loni nabízelo odkup svého podílu v hokejovém klubu, žádný zájemce se však nepřihlásil. Primátor Zlína Jiří Korec (ANO) dnes na zastupitelstvu uvedl, že město nyní nikoho, kdo by podíl odkoupil, aktivně nehledá. Dostalo několik nabídek včetně jedné z Dánska, zájemce však dosud nepředložil konkrétní nabídku. „Nebráníme se odkupu, ale variant je více, nic oficiálního není na stole,“ řekl Korec.

Současní spolumajitelé podle něj vyjadřují městu podporu, aby v klubu zůstalo. „I kdybychom nebyli spolumajitelé klubu, budeme hokej podporovat dál, stejně jako další sporty,“ uvedl Korec.

Město dříve chystalo rekonstrukci Zimního stadionu Luďka Čajky za zhruba miliardu korun, nezískalo však dotace a rozhodlo se pro průběžné opravy. „Nyní nevidíme žádný dotační titul na rekonstrukci stadionu,“ prohlásil Korec, podle kterého opravy dokážou prodloužit životnost stadionu asi o deset let.

Kdyby se nyní stadion rekonstruoval, šlo by o více než miliardu korun a město nemá podle primátora jak náklady pokrýt. „Muselo by být větší externí financování,“ dodal primátor.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud