Patrik Czepiec
24. ledna 2024 • 16:30

Hrozivá „vražda“ v juniorce! Mladík (19) má stop na 20 zápasů: Nepřijatelné

Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brutální, bezohledný, nemístný. Z ataku devatenáctiletého obránce Havířova Jana Valoucha v Lize juniorů zůstal rozum stát. Těsně před koncem nedělního klání na ledě Vsetína totiž úmyslně sekl zezadu do hlavy protivníka Lukáše Stodůlku. Forvard, který v tu chvíli pelášil k odkryté kleci, se sesunul k zemi. Viník od disciplinární komise dostal trest na 20 zápasů, slezský klub ho zatím vyřadil z kádru. „Zákrok byl samozřejmě nepřijatelný,“ řekla pro iSport.cz PR manažerka Havířova Vendula Foldyna-Holendová.



Nevídaná agrese otřásla druhou nejvyšší českou soutěží v kategorii juniorů. Kapitán Havířova Jan Valouch schytává kritiku za svůj abnormální zkrat, kdy surově praštil protivníka hokejkou do hlavy.

„Hráč H10 (Valouch) při brejkové situaci, kdy hostující tým hrál bez brankáře, se napřáhl holí, kterou držel oběma rukama a vysokou intenzitou sekl hráče D12 (Stodůlka) do oblasti hlavy,“ stojí v oficiálním zápise z inkriminovaného utkání.

Valouch schytal od rozhodčích nejvyšší možný trest, po hromadné strkanici pochopitelně okamžitě zamířil pod sprchu. I když se oběti svého řádění následně omluvil, výsledkem je tvrdý flastr od disciplinární komise. Dvacet zápasů stop! Na základě tohoto výroku má slezské AZ určit, zda si hráče ve svých řadách ponechá. Jeho chování odsoudilo už ve středečním veřejném prohlášení.

„Už jsme to na klubu řešili, ale více o tom momentálně nejsem schopná říct. Mezi kluky proběhla komunikace hned v den utkání,“ popsala Foldyna-Holendová.

Deník Sport kontaktoval i faulujícího zadáka, ten se však k situaci odmítl dále vyjádřit. „Komunikuje s ním šéftrenér mládeže pan Křivohlávek. Hráč byl postavený mimo svůj tým. Máme obecný kodex ohledně slušného chování, který se týká hlavně mládeže. Tohle se samozřejmě vymyká běžným záležitostem, které se stávají, a i na základě toho budeme v tomto konkrétním případě postupovat,“ dodala PR manažerka.

Vsetínský Stodůlka je po hrozivém faulu naštěstí v pořádku. Devatenáctiletý útočník už dokonce znovu začal trénovat, k vážnější zdravotní újmě nepřišel.

Hned po utkání se ho zastal trenér a někdejší profesionální hokejista Radim Kucharczyk. „Mrzí nás závěr zápasu, protože takové zákroky nepatří snad ani do karate a podobných sportů. Doufám, že náš hráč bude v pořádku,“ citoval kouče vsetínský web.

Valouch dosud přitom patřil k nejschopnějším členům havířovské juniorky. Ta po sezoně 2021/22 sestoupila z extraligy. Mladý obránce měl dobré vyhlídky i na pozici v A-týmu, který aktuálně působí v třetí nejvyšší soutěži. Odsouzeníhodný útok se však na Valouchově kariéře může neblaze podepsat.

Vstoupit do diskuse
22


Články odjinud


Články odjinud