11. září 2011 • 04:58

Bratři Rachůnkovi snili o jednom dresu. Osud všechno změnil!

Autor: lah, koš
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli být na ledě spolu, na jedné střídačce. Všichni tři. Karel, Ivan i Tomáš Rachůnkovi. Druzí dva hrají za Spartu, lákali i svého nejstaršího bratra. I on si chtěl prožít tenhle rodinný sen, jenže ještě bylo moc brzy. Po havárii letadla v Jaroslavli se však bohužel nenaplní nikdy.



„Rozhodl jsem se ještě vydržet v Rusku. I s panem Jandačem (koučem) jsem se bavil o možném angažmá v Praze, ale jen hodně okrajově. S tím, že to otevřeme, až bude ten pravý čas,“ říkal Karel v červnu, když slavil in-line hokejový titul mistra světa.

„S bratry bych si zahrál moc rád,“ netajil se. Bohužel se tak už nikdy nestane. „Pořád přemýšlíme, proč ještě chodil pryč. Byl rodinný typ a i své bráchy hodně tmelil. Byl taková jejich maminka,“ vzpomínal na svého kamaráda Ivan Tomaštík, manažer zlínského in-line týmu. „Za rok by byl zpátky v extralize, teď se nevrátí nikdy. Je to strašné,“ dodával smutně.

Valaši zůstanou ve Spartě jen dva, pomoci překonat složitou životní situaci jim chce celý tým. „Je to strašná tragédie, moc nás to zasáhlo,“ říkal obránce Jan Hanzlík za celou kabinu Holešovických.

Mužstvo s „S“ ve znaku dostalo před startem nové sezony těžkou ránu. Vždyť v něm působil i útočník Jan Marek, další oběť leteckého neštěstí.

Ivan a Tomáš Rachůnkové. Bratři zesnulého Karla Rachůnka se přišli poklonit jeho ostatkům na letiště ve Kbelích
Ivan a Tomáš Rachůnkové. Bratři zesnulého Karla Rachůnka se přišli poklonit jeho ostatkům na letiště ve Kbelích


Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud