27. března 2011 • 18:48

Říhův Atlant má na dosah finále KHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Miloš Říha je s Atlantem Mytišči krok od finále Kontinentální hokejové ligy. Jeho svěřenci dnes porazili i díky gólu Jana Bulise Jaroslavl 3:1 a vedou v semifinálové sérii nad týmem dalšího českého kouče Vladimíra Vůjtka 3:0 na zápasy. Rozhodnout se může už v úterý, kdy se bude hrát znovu v Mytiščích.



Ve čtvrtfinále s Petrohradem vybojoval Atlant postup až v rozhodujícím sedmém duelu, ale sérií s Jaroslavlí zatím prochází jako nůž máslem. Do třetího souboje s Lokomotivem dobře vstoupil zásluhou brzkého gólu Bulise, který v 5. minutě otevřel skóre v přesilovce. Český útočník dal gól ve druhém utkání za sebou, poté co předtím vyšel v devíti zápasech střelecky naprázdno.


Říhův tým pak zvýšil vedení až na 3:0 díky kurióznímu gólu, který si dal sám útočník Lokomotivu Gennadij Čurilov. Tomu se při signalizované přesilovce nepovedla přihrávka zpoza branky Atlantu na útočnou modrou a puk doklouzal do prázdné klece, kterou opustil brankář Dmitrij Kočněv, aby mohl naskočit šestý bruslař.

I když televizní záznam naznačuje, že před Čurilovem se puku dotkl spíše český útočník Zbyněk Irgl, rozhodčí připsali branku gólmanovi Atlantu Konstantinu Barulinovi, jenž se pokoušel vyrazit předchozí střelu betonem.

Branka Pavola Demitry z úvodu třetí třetiny po asistenci Josefa Vašíčka už pouze pokazila Barulinovi čisté konto. Hosté nepřidali další gól ani v závěrečné power play.

Atlant je krok od postupu do finále
Atlant je krok od postupu do finále

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud