9. července 2012 • 10:24

Už mají Radulova, teď chce CSKA Moskva ještě Sjomina

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vytvořit konkurenci bohatému a silnému Petrohradu a vrátit klubu starou slávu. To je přání CSKA Moskva, který už získal útočníka Alexandra Radulova, považovaného za nejlepšího evropského útočníka. Teď se na mušce armádního klubu objevil rovněž Alexandr Sjomin. Dvojnásobnému mistrovi světa skončila smlouva ve Washingtonu, v NHL dostal nabídku od Caroliny. Ale oslovil ho i Sergej Fjodorov, jeho bývalý spoluhráč z Capitals a nový generální manažer moskevského klubu.



Podle nepotvrzených zpráv deníku Sport-Express měl Sjominovi nabídnout 30 milionů dolarů (600 milionů korun) na tři roky. „Nezastírám, že vedeme rozhovory s jeho agentem,“ připustil 42letý Fjodorov.

„Ale otázek je pořád víc, než odpovědí. Bedlivě sledujeme taky další vývoj v NHL. V případě výluky jsme připraveni vzít jednoho nebo dva špičkové útočníky z této ligy,“ dodal.

Sjomin bývá v poslední době líčen jako ztělesnění toho, čemu v zámoří začali říkat Ruský syndrom. Zabiják trenérů, ignorant, potížista, jehož vůle hrát v NHL bývá někdy dost problematická. Umění je jedna věc, vystupování a charakter druhá. A to odrazuje dost těch, který by o něj měli zájem.

„U nás s kázní mít problém nebudeme. Disciplína je základ a my si to ohlídáme,“ prohlásil Sergej Fjodorov, i s ohledem na prohřešky jeho nedávného úlovku Radulova, jehož v Nashvillu během play off potrestali za to, že mezi dvěma zápasy porušil večerku.

O Radulova se po sezoně ucházeli New York Rangers, ale sám dal přednost návratu do KHL. V případě Sjomina jsou kluby opatrné. Carolina nabídla jednoletou smlouvu. Jinými slovy, potřebují si ho proklepnout.

Pokud by souhlasil s krátkodobým kontraktem a měl dobrou sezonu, budou k němu pak mnohem velkorysejší.

O penězích, jaké je údajně ochoten zaplatit CSKA Moskva, se Sjominovi v NHL může jen zdát. Podle všeho však vyčkává, zda se neozve ještě někdo další. Podle situace bude jednat dál.

„Pokud nechá tu spoustu peněz ležet na stole a zůstane v Severní Americe, bude to jasný důkaz, že chce hrát v NHL. A skončí tím i dohady o jeho charakteru,“ napsal Harrison Mooney na Yahoo! Sports.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud