26. února 2013 • 11:43

V KHL padl rekord: v Čerepovci se hrálo přes 118 minut

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zápase měl 80 zákroků, přesto jeho Jaroslavl na ledě Čerepovce prohrála. Když brankář Curtis Sanford inkasoval ve třetím prodloužení rozhodující gól, vyčerpaně padl na záda. Noční maratón trval přesně 118 minut a 48 sekund.



Ve čtvrtém semifinále Západní konference KHL musely týmy Čerepovce a Jaroslavle sehrát téměř jeden zápas navíc, než padl vítězný gól. Gagarinův pohár tak má nový rekord.

Nejdelší hokejové zápasy historie
NHL
Detroit-Montreal (1936)
176:30
EVROPA
Köln-Mannheim (2008)
168:16

KHL
Čerepovec-Jaroslavl (2013) 118:48
ČESKÝ KLUB
CSKA M.-Lev (2013)
89:36

EXTRALIGA
Pardubice-Plzeň (2009)
86:07

Dosud nejdelší zápas play off KHL sehrály před dvěma lety celky Magnitogorsku a Omsku. Trval 109 minut a 11 sekund, v pondělí se bojovalo o téměř deset minut déle… Vítězný gól na 3:2 vstřelil na konci třetího prodloužení Denis Kazjonov.

Hostující gólman Curtis Sanford měl celkem 80 zásahů. O 32 víc než jeho protějšek z Čerepovce Vasilij Košečkin. Bývalý brankář St. Louis, Vancouveru a Columbusu předvedl zcela ojedinělou výdrž a odolnost. Jen pro srovnání, rekord NHL odolává od roku 1936, kdy Normie Smith z Detroitu v utkání proti Montreal Maroons pokryl 92 střel. Tehdy trvalo utkání dokonce přes 176 minut.

VIDEO: Sestřih utkání Čerepovec - Jaroslavl

Nekonečnou bitvu v Čerepovci nakonec vyhrál domácí Severstal, za který nastupuje i český obránce Petr Čáslava. „Po tak těžkém utkání je to krutá porážka, i když v AHL už jsem zažil i pět prodloužení. Ale do zápasu jsme dali všechno, vítězný gól padl poté, co puk několikrát změnil směr. Ale takové je play off,“ shrnul americký trenér hostů Tom Rowe.

„Všem hráčům musím poděkovat. V příštích minutách jsme plánovali snídani, každý dostane senvič s naším, vologodským máslem. No a potom dostanou čerepovští mistři pár hodin na odpočinek,“ vtipkoval Andrej Nazarov, kouč Čerepovce.

Severstal vede v sérii 3:1 na zápasy, páté utkání se hraje ve čtvrtek v Jaroslavli. „Ještě není konec. Souhlasím s kolegou Nazarovem, že klíčové zápasy máme teprve před sebou,“ dodal kouč Lokomotivu.

VIDEO: Je dobojováno! Rekordní zápas rozhodl Kazjonov

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud