12. července 2013 • 14:45

"Zrádce" Kovalčuk: V Petrohradu by měl vydělat až 400 milionů za rok

Autor: rou, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ilja Kovalčuk vyvolal svým rozhodnutím ukončit miliardovou smlouvu s New Jersey v zámořské NHL pořádné pozdvižení. Devils s ruským útočníkem podepsali před třemi lety smlouvu na 15 let, teď ale o klíčového hráče přišli a navíc jim ještě několik sezon bude zabírat místo pod platovým stropem. Zato sám bohatýr už má být domluvený s SKA Petrohrad, kde dostane až dvojnásobný plat, než v Americe: spekuluje se o 400 milionech korun za rok.



Podle ruských médií je Kovalčuk na kontraktu v Petrohradu domluvený a stane se tak spoluhráčem Romana Červenky. Sport Express dokonce informoval, že útočník si angažmá v KHL dohodl už při lednovém utkání hvězd. To pak ale Petrohrad rázně popřel.

Spekuluje se také, že Kovalčuk za svou „zradu“ Ďáblů dostane vskutku ďábelskou odměnu. Měl si vymoci zdvojnásobení svého platu, takže by měl v příští sezoně pobírat podle spekulací ruských médií až 20 milionů dolarů (asi 400 milionů korun).

Mezitím Kovalčukův odchod vstřebávali fanoušci i spoluhráči v New Jersey. "Za osmnáct let v NHL jsem něco podobného neviděl," přiznal útočník Patrik Eliáš v rozhovoru pro The Star-Ledger.

"Není pochyb, že to bude mít vliv na tým... Loni jsme ztratili Zacha (Pariseho), teď Kovyho. Oba jsou to velcí hráči. Pro manažery a majitele to bude zajímavé," doplnil český reprezentant, který na začátku měsíce podepsal s klubem novou tříletou smlouvu.

Parise, který před rokem odešel z New Jersey do Minnesoty i proto, že si Devils nemohli díky Kovalčukově vysoké smlouvě dovolit jej angažovat, přiznal, že jej informace o odchodu bývalého spoluhráče z NHL šokovala.

Ruský snajpr Kovalčuk měl v Devils smlouvu ještě na dvanáct let. Ukončil ale kariéru
Ruský snajpr Kovalčuk měl v Devils smlouvu ještě na dvanáct let. Ukončil ale kariéru

"Vždy jsem si myslel, že hraje za New Jersey rád. Je to špatné. Devils ztrácejí výborného hráče," podotkl Parise. "Když se rozhodnete odejít na konci kariéry, je to jiné. Ale v jeho věku?" kroutil hlavou i kapitán Devils Bryce Salvador.

Kovalčuk před třemi lety podepsal patnáctiletou smlouvu s celkovým platem 100 milionů dolarů, kterou vedení soutěže následně upravilo na sedmnáctiletou s platem 102 milionů dolarů.

Kanadská televizní stanice TSN s odkazem na komisionáře NHL Billa Dalyho uvedla, že New Jersey se v příštích dvanácti letech bude do platového stropu započítávat přibližně 300 000 dolarů z Kovalčukovy zrušené smlouvy.

Pokud by se ruský hráč chtěl do NHL v budoucnosti vrátit, museli by s tím údajně souhlasit zástupci všech klubů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud