15. prosince 2013 • 18:24

Slovenský DEBAKL! Lev Praha doma rozdrtil marný Slovan 7:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl hukot! Místo radosti tisíců slovenských fanoušků v Praze však hučel jeden gól za druhým do sítě Slovanu. Lev Praha nasázel svému rivalovi v KHL sedm gólů, sám neinkasoval ani jednou. Češi tak zmírnili nepříznivý poměr vzájemných zápasů na dvě výhry a  čtyři porážky. Dvěma góly se na tom podílel kapitán Jiří Novotný, brankář Petri Vehanen udržel počtvrté čisté konto.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 12. • 16:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
7:0
ONLINE
15. prosince
16:00
HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava
Góly

Domácí: 01:00. Sekáč, 15:43. Novotný, 24:58. Novotný, 33:44. Řepík, 36:13. Vrána, 41:21. Oystrick, 42:48. Ševc

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vehanen – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Jaakola, O'Byrne, Mikuš, Nakládal – Azevedo, Novotný, Ullström – Sekáč, Zackrisson, Thörnberg – Ridderwall, Vrána, Klepiš – Matai, Cingel, Řepík.

Hosté: Janus – Sigalet, Škoula, Mojžíš, Mihálik, Brejčák, Štajnoch, Luža – Vondrka, Bližňák, Miklík . Bartovič, Ölvecký, Radivojevič – Hudáček, Štastný, Šatan – Bakoš, Matoušek, Mikúš – Daňo.

Rozhodčí

Stadion

Do hlediště přišlo 12.864 fanoušků, nejvyšší návštěva na zápasech Lva v sezoně, a bratislavský tým měl stejně jako v předešlých dvou duelech v Praze v minulém ročníku KHL výraznou diváckou převahu. Hned na začátku ale slovenští příznivci poznali, že tentokrát se z výhry nejspíš radovat nebudou. Již po 60 sekundách totiž otevřel skóre Sekáč.

Slovan se sice snažil vyrovnat, za domácími ale zaostával. Soupeře přehrávala zejména první a druhá formace Lva. V 16. minutě se centr prvního útoku Novotný postaral o druhý gól, když prostřelil Januse. Kapitán domácích se mezi střelce zapsal i v 25. minutě, kdy se mu podařilo protlačit přes bránícího Škoulu puk mezi Janusovy betony.

Sledované derby doprovodila i netradiční akce - svatba přímo na ledě. Na snímku jsou novomanželé Michal a Petra Břetenářovi
Sledované derby doprovodila i netradiční akce - svatba přímo na ledě. Na snímku jsou novomanželé Michal a Petra Břetenářovi

Pražané s vedením v zádech v pohodě kombinovali a dál se prosazovali střelecky. Na 4:0 zvýšil Řepík, který s Cingelem clonil před brankou Slovanu a se štěstím tečoval Nakládalovu střelu. Bratislavský tým měl jedinečnou šanci duel zdramatizovat při vyloučení Ullströma a Ševce, kdy hrál dvě minuty v pěti proti třem. Místo snížení ale opět inkasoval, když Vrána s přehledem zakončil samostatný únik.

Ani poté Lev v útočné aktivitě nepolevil a na hráčích bylo vidět, že si jednoznačný zápas užívají. Nakládal trefil tyč, Oystrick a Ševc na začátku třetí třetiny ale Januse prostřelili. Až poté nasazení domácích ochablo, přesto Pražané podruhé za sebou v KHL neinkasovali. Na ledě CSKA Moskva udržel čisté konto Engren.

Lev Praha - Slovan Bratislava 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Sekáč (Thörnberg, Němec), 16. Novotný (Mäenpää), 25. Novotný (Azevedo), 34. Řepík (Nakládal, Matai), 37. Vrána (Jaakola), 42. Oystrick (Mäenpää, Thörnberg), 43. Ševc (Cingel, Řepík). Rozhodčí: Sjöqvist, Sergejev - Lazarev, Otmachov. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 12.864.

Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Jaakola, O'Byrne, Mikuš, Nakládal - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Klepiš, Vrána, Ridderwall - Řepík, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Slovan: Janus - Sigalet, Škoula, Mojžíš, V. Mihálik, Štajnoch, Brejčák - Miklík, Bližňák, Vondrka - Radivojevič, Ölvecký, Bartovič - Šatan, A. Šťastný, L. Hudáček - T. Mikúš, Matoušek, Bakoš. Trenér: Rostislav Čada.

Utkání Lev Praha - Slovan Bratislava jsme sledovali ONLINE

Nedorost s Kašparem opět pomohli Doněcku góly k výhře

Čeští hokejoví útočníci Václav Nedorost a Lukáš Kašpar stejně jako v pátečním duelu proti Podolsku i dnes svými góly pomohli Doněcku k vítězství v KHL. Donbass díky jejich dvěma brankám porazil 3:1 Dinamo Minsk a reprezentační přestávku stráví na třetím místě tabulky Západní konference za ruskými velkokluby Dynamem Moskva a Petrohradem.

Zápas přitom rozehráli lépe hosté a šli před první přestávkou do vedení díky Kaljužnému. Hned po 47 sekundách druhé části nicméně Nedorost využil špatné rozehrávky hostujícího obránce a svým desátým gólem v sezoně vyrovnal. Bývalý dvojnásobný juniorský mistr světa se trefil v třetím utkání po sobě.

Donbass otočil skóre ve 24. minutě díky Silnickému a pojistku přidal ve třetí části v přesilovce Kašpar, jenž před brankou zpracoval Robitailleovu střílenou přihrávku. Mistr světa z roku 2010 se trefil potřinácté v ročníku.

Po přestávce kvůli Channel One Cupu v Soči se KHL znovu rozběhne 25. prosince.

KHL:

Doněck - Dinamo Minsk 3:1 (za domácí Nedorost a Kašpar oba 1+0)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud