15. ledna 2014 • 11:47

Indiánský střelec Cheechoo si zamiloval Záhřeb. A KHL miluje jeho

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zmizel do neznáma, do Chorvatska. Hrát hokej. Bláznivé. Vždyť v roce 2006 se nativní Američan Jonathan Cheechoo fotil s trofejí pro nejlepšího střelce NHL, teď dává góly znovu. Jenže kariéru restartoval na poněkud netradiční hokejové adrese. V Záhřebu. Zamiloval se do něj.



Devastovala ho zranění. Repasovali mu kolena, léčil otřes mozku a postupně ztrácel místo v nejlepší lize světa. On, kanonýr zabiják. Jonathan Cheechoo. Hvězda, ze které zbyl prach bojující o šanci v AHL.

Před touto sezonou si třiatřicetiletý útočník řekl dost, hledal novou výzvu. Našel ji v zemi, kam se Evropané jezdí v létě slunit. V Chorvatsku. „Je pravda, že tohle jsem nečekal… Ale každý jde jinou životní cestou a já si tu svoji užívám,“ vyprávěl rodák z Ontaria pro web ESPN minulý víkend.

Záhřeb si okamžitě zamiloval. Svatostánky NHL vyměnil za arénu pro pouhých 6400 lidí, ale pro většinu z nich je zápas co zápas idolem. Produktivitu svého mužstva vede s osmnácti zásahy a čtrnácti asistencemi. Je respektovaným lídrem.

„Chorvatsko je prostě super, vzal jsem si sem celou rodinu. V Záhřebu najdete vše, co potřebujete. Je tu spousta zábavy a samozřejmě pohoda vychází i z našich výsledků, které jsou celkem dobré,“ pochvaloval si někdejší snajpr San Jose či Ottawy.

Ve své premiérové sezoně si Medveščak vede zdatně, jen stěží mu unikne postup do play off. „Jsme nováček, nikdo od nás nic moc nečekal. Vždyť máme asi nejmenší rozpočet v celé KHL, ale jsme dobrá parta a to nám ohromně pomáhá,“ hledal příčiny úspěchů Cheechoo.

Evropskou štaci si pochvaluje i jeho rodina. Ostatně není to poprvé, co Chorvatsko navštívili. „Máme s manželkou rádi trochu dobrodružné cestování, takže už jsme tady byli dřív. Opravdu jsem o té nabídce moc dlouho nepřemýšlel. Poznám nový svět, hraji hokej na vysoké úrovni…“

Zarputilý bojovník je nadšený i z kvality KHL. „Miluji soutěživost a tady se na ledě potkávám s Iljou Kovalčukem či Alexandrem Radulovem, to je přeci super. Cestování je občas složitější, ale jinak si není nač stěžovat,“ uzavřel své vyprávění Kanaďan.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud