30. listopadu 2017 • 17:50

Kovář má po dvou měsících čisté konto, Francouz nezabránil těsné porážce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Kovář z Jekatěrinburgu si po více než dvou měsících připsal čisté konto v Kontinentální hokejové lize. Devětadvacetiletý gólman se výrazně podílel na dnešní výhře 5:0 nad Čerepovcem, k níž přispěl 38 zákroky.



Severstal sice domácí Avtomobilist přestřílel výrazně 38:28, ale zatímco v jeho brance se museli vystřídat Slovák Július Hudáček a Alexej Artamkin, Kovář byl bezchybný. Písecký rodák neinkasoval potřetí v sezoně a poprvé od 24. září.

Jeho mladší bratr Jan vedl s kapitánským céčkem místo zraněné klubové ikony Sergeje Mozjakina tým Magnitogorsku k výhře 3:2 nad Spartakem Moskva. Český reprezentační centr se do statistik nezapsal, po asistenci si připsali jeho spoluhráč Tomáš Filippi a na straně poražených Lukáš Radil.

Pavel Francouz nezabránil v brance Čeljabinsku domácí porážce 1:2 s Nižním Novgorodem, na jehož prvním gólu se přihrávkou podílel obránce Tomáš Kundrátek. Traktor prohrál po čtyřech zápasech.

Další český brankář Alexander Salák dostal šest gólů na ledě Dynama Moskva a nezabránil porážce Novosibirsku 4:6. Hosté přitom po hattricku Sergeje Koňkova v rozmezí čtyř minut vedli ve 34. minutě 4:1 a Dynamo střídalo brankáře. Třetí třetinu však Novosibirsk prohrál 0:4 a po třetí porážce za sebou mu patří až devátá příčka v tabulce Východní konference.

Kontinentální hokejová liga:

Čeljabinsk - Nižnij Novgorod 1:2 (za hosty Kundrátek 0+1), Jekatěrinburg - Čerepovec 5:0 (čisté konto Jakub Kovář), Magnitogorsk - Spartak Moskva 3:2 (Filippi - Radil oba 0+1), Lada Togliatti - Dinamo Riga 3:2 po sam. nájezdech, Jaroslavl - Chanty-Mansijsk 3:1, Dynamo Moskva - Novosibirsk 6:4, Viťaz Podolsk - Vladivostok 2:1 (za domácí Horák 0+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud