3. ledna 2018 • 17:46

Zohorna je ve formě! Vstřelil dva góly, v KHL se trefil potřetí v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Tomáš Zohorna si udržel střeleckou formu i v novém roce. Ve středečním utkání KHL dal dva góly hostům z Novosibirsku, ale jeho Chabarovsk prohrál na domácím ledě 2:3 po nájezdech.



Zohorna se gólově prosadil ve třetím utkání za sebou, z posledních pěti zápasů má bilanci pět branek a dvě asistence. Amur po předchozích čtyřech vítězstvích vstoupil do roku 2018 porážkou a na osmém místě Východní konference má nyní jen o bod více než Novosibirsk, ale také dva zápasy k dobru.

Tentokrát Zohorna otevřel v šesté minutě skóre z přesilovky, ale hosté při vyloučení Jana Koláře brzy vyrovnali. Šest minut před koncem zápasu Zohorna desátým gólem v sezoně znovu poslal domácí do vedení, jenže to trvalo tentokrát jen 39 sekund.

Český útočník pak stejně jako jeho čtyři spoluhráči nedokázal překonat v nájezdech Alexeje Krasikova, který dostal v utkání přednost před Alexandrem Salákem, a Novosibirsk si připsal čtvrtou výhru v řadě.

Pavel Francouz z Čeljabinsku držel více než 53 minut čisté konto, pak ale dvakrát inkasoval a zápas s Dynamem Moskva rozhodly nájezdy, v nichž domácí Traktor prohrál. Jakub Kovář z Jekatěrinburgu zastavil 40 střel, ale od Jaroslavle dostal pět gólů a jeho tým rovněž neuspěl v nájezdech. Přesto dál vede Východní konferenci.

Omsk zvítězil 4:0 v Číně nad Kunlunem. V brance Avangardu dostal před Dominikem Furchem přednost Oleg Šilin a potřetí v sezoně nepustil gól. Ze sedmi domácích týmů ve středu dokázal zvítězit jediný, CSKA Moskva rozhodl zápas s Jokeritem Helsinky brankou v prodloužení.

Středeční výsledky KHL:
Chabarovsk - Novosibirsk 2:3 po sam. nájezdech (za domácí T. Zohorna 2+0), Čeljabinsk - Dynamo Moskva 2:3 po sam. nájezdech, Kunlun Red Star - Omsk 0:4, Jekatěrinburg - Jaroslavl 5:6 po sam. nájezdech, Magnitogorsk - Dinamo Minsk 1:2, Barys Astana - Chanty-Mansijsk 2:3, CSKA Moskva - Jokerit Helsinky 2:1 v prodl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud