1. května 2018 • 10:42

Kašík do kolonie v Amuru, Hrachovina podepsal Astaně. Co další Češi?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět povolených míst pro cizince v klubech KHL obsadí v příští sezoně v celku Amur Chabarovsk kompletně čeští hráči. K současné trojici Jan Kolář, Tomáš Zohorna a Michal Jordán přibydou útočník Tomáš Filippi a brankář Libor Kašík. „S českými hráči panuje v klubu velká spokojenost,“ říká Robert Spálenka, šéf hokejové sekce agentury Sport Invest, která všechny uvedené hokejisty zastupuje.



Amur v uplynulé sezoně KHL postoupil do play-off a česká trojice Kolář, Zohorna, Jordán byla u toho. Posledně jmenovaný má smlouvu i pro další sezonu, kterou nově podepsali i obránce Kolář s útočníkem Zohornou. „Honza Kolář je braný jako jeden z lídrů kabiny, má v týmu obrovské slovo. Buď je kapitán, nebo jeho zástupce. Je to hráč s velmi stabilní výkonností, jehož si v Chabarovsku hodně cení. Své kvality prokázal i v reprezentaci, kde rovněž patří k vůdcům, ale na letošním mistrovství světa bohužel kvůli zranění nebude,“ lituje Spálenka.

Kromě nového kontraktu pro Koláře vyjednával také další smlouvu pro Zohornu. „Tomáš patří ke stabilním oporám Chabarovsku, obzvlášť ve druhé polovině soutěže svými výkony pomohl k postupu do play-off. Vedení klubu o něj hodně stálo. Jednání nebyla jednoduchá, ale nakonec jsme se domluvili ke spokojenosti obou stran,“ uvedl Spálenka.

Tři zkušení hráči budou pomáhat začlenit se do týmu dvojici Filippi – Kašík. Útočník Filippi v průběhu minulé sezony ukončil předčasně ze zdravotních důvodů angažmá v Magnitogorsku a soustředil se na doléčení. „V Rusku má velmi dobré jméno, v Amuru s ním počítají na prvního centra,“ prozradil Spálenka. „Mám radost, že se Tomáš dal zdravotně dohromady a vrací se do KHL.“

Ta bude naopak novou výzvou pro brankáře Kašíka. Opora Zlína vyrazí na první zahraniční angažmá v kariéře. „Libor byl dlouhodobě jasnou oporou Zlína. Dvakrát s ním byl ve finále, jednou vyhrál titul. Ve 26 letech přišel čas, aby se posunul do lepší soutěže a potvrdil své kvality. Nebude to ale mít jednoduché, protože do klubu přichází po Finovi Metsolovi, který odváděl nadstandardní výkony a posunul se do Ufy,“ řekl Spálenka.

Nové působiště dojednal rovněž pro reprezentačního beka Adama Poláška. Ten zůstává v KHL, kde se ze Soči přesouvá do Neftěchimiku Nižněkamsk. „Klub je velice ambiciózní, chce uspět v play-off, jen samotný postup do něj mu nestačí. Adam byl pro Nižněkamsk jednou z priorit, zájem byl opravdu velký – měl by se tak zařadit mezi top obránce mužstva,“ uvedl Spálenka.

Jandač zdůvodňuje, proč bere jako trojku na MS úplného nováčka
Video se připravuje ...

Nominace na MS, teď stěhování z Finska

Dominik Hrachovina odchází z Finska do KHL. Člen kádru reprezentace pro nadcházející mistrovství světa bude chytat za tým Barys Astana. Třiadvacetiletý gólman získal v dresu Tappary Tampere dvakrát titul, na severu Evropy působil od roku 2010.

"Zájem Barysu Astana byl nejintenzivnější a předčil zájem ostatních klubů KHL, u kterých se o možném příchodu Dominika spekulovalo," uvedl hráčův zástupce Marek Vorel z agentury Global Management Group. "Po úspěšném angažmá ve Finsku je načase, aby nasbíral další zkušenosti," dodal.

Odchovanec Komety Brno odešel do Finska již v šestnácti a postupně se propracoval do pozice jedničky v Tappaře. První titul slavil jako dvojka, loni tým k triumfu v play off dovedl sám.

Letos Tappara prohrála ve finále s Oulu a Hrachovina následně nečekaně dostal i pozvánku do reprezentace pro MS, kde bude působit jako trojka. Na svůj premiérový start v seniorském národním týmu ale stále čeká.

Olomouc - Zlín: Kašík zastavil šanci, ukázal nový účes a kvůli výstroji musel nakonec vystřídat
Video se připravuje ...

Adam Polášek se přiblížil k fotografovi
Adam Polášek se přiblížil k fotografovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud