3. října 2018 • 20:35

Potíže pro Slovan. Posila z NHL nedorazila a ukončila kariéru

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být velkou posilou, která vytáhne Slovan Bratislava z posledního místa v Západní konferenci KHL. Jenže Chris Stewart, veterán s několika stovkami zápasů v NHL na kontě, nakonec dres bratislavského klubu vůbec neoblékne. Zkušený borec místo toho ukončil kariéru.



Hráče, který ještě v minulé sezoně nastupoval v nejslavnější lize světa za Calgary, měl v úterý přivítat zaměstnanec klubu na vídeňském letišti. K člověku s papírkem s nápisem "Chris Stewart" ale nikdo nedorazil. "Čekal tam dvě hodiny, ale Chris nepřišel," potvrdila novinářům Veronika Némethová, která se v klubu stará o komunikaci s novináři a veřejností.

Slovan tak svou novou hvězdu nemohl představit na původně plánovaném středečním tiskovém brífinku, který měl být spojený s prvním tréninkem hráče v novém týmu. Po Stewartovi jako by se slehla zem, další zprávu o něm se slovenský tým dozvěděl až v odpoledních hodinách. A nebyla to příjemná novinka.

"Podle telefonátu hráčova zástupce pro Evropu se Chris Stewart rozhodl pro vážné rodiné problémy náhle ukončit kariéru," informoval oficiální facebookový profil Slovanu. Místo služeb rodáka z kanadského Scarborough tak musí bratislavký celek narychlo řešit příchod jiné posily. "Řešíme příchod jednoho útočníka a také jednoho obránce," stojí na klubovém Facebooku.

Stewart, který si během výlukou zkrácené sezony NHL zahrál i za liberecké Bílé Tygry, uzavřel aktivní kariéru už ve 30 letech. V nejslavnější lize světa odehrál 652 zápasů s téměr vyrovnanou bilancí 160 gólů a 161 asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud