28. března 2019 • 11:45

Sbohem? NE! Kovář zůstává v Jekatěrinburgu, má novou smlouvu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Jakub Kovář bude v Kontinentální lize i nadále chytat za Jekatěrinburg. Třicetiletý gólman podepsal v klubu novou dvouletou smlouvu. Zástupci Avtomobilistu o tom informovali na oficiálním webu. Minulý týden přitom Kovář k příspěvku na Instagramu napsal vzkaz: "Sbohem, Avto", který naznačoval jeho odchod.



"Je pravda, že o Kubu stály jiné top kluby z Kontinentální ligy. Měl nabídky, ale v Jekatěrinburgu je hodně spokojený. Působí tam dlouho, má výsledky, šťastná je tam i rodina. Když vedení přišlo s kvalitním návrhem, souhlasil," uvedl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek pro web hokej.cz.

Kovář odchytal za Jekatěrinburg již pět sezon, v Rusku působí od roku 2013. Rok hájil barvy Čerepovce. V minulých dnech se spekulovalo o jeho možném odchodu, ale šlo jen o špatně pochopený vzkaz fanouškům, který umístil na sociální sítě.

Účastník čtyř světových šampionátů, který se představil i na olympijských hrách v Soči, odchytal v KHL už 327 zápasů. Aktuální sezona byla jeho nejlepší, v základní části stanovil 38 výhrami nový rekord soutěže. Včetně play off desetkrát udržel čisté konto a sezonu zakončil s průměrem 1,80 inkasované branky na zápas.

Kovář se tak výrazně podílel na prvním místě Jekatěrinburgu v tabulce Východní konference KHL. V play off Avtomobilist prohrál v druhém kole s Ufou 1:4 na utkání.

Brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu nakonec neodchází
Brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu nakonec neodchází

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud