24. března 2019 • 18:46

Bratři Kovářové v jednom dresu? Láká je Omsk, píší v Rusku

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaký je význam vzkazu "Sbohem, Avto", který na sociálních sítích vydal brankář Jakub Kovář? Sám český gólman říká, že to nemusí být úplná rozlučka s Jekatěrinburgem, kde mu končí smlouva, ruská média to ale vidí jinak. Podle informací serveru championat.com jej láká Avangard Omsk. V jeho dresu by navíc nemusel být jediný s jmenovkou "Kovář"...



V Jekatěrinburgu působil Kovář od roku 2013, s roční přestávkou, kdy si odskočil do Čerepovce. V tomto ročníku vytvořil rekord KHL s 38 výhrami za sezonu a pomohl Avtomobilistu k prvenství ve Východní konferenci. V druhém kole play off však klub vypadl po porážce 1:4 na zápasy s Ufou.

Server championat.com kontaktoval jak českého brankáře, tak představitele Avtomobilistu, ohledně Kovářovy zdánlivé rozlučky s klubem. Obě strany ale říkají, že bývalý gólman Českých Budějovic může klidně začít i příští ročník v Jekatěrinburgu, pokud se dohodne na nové smlouvě. Ta stávající mu končí v dubnu.

"Rozloučil jsem se, protože skončila sezona i má smlouva. Ještě není jasné, jestli se vrátím, ale neznamená to, že se nemůžu dohodnout na novém kontraktu. Máme před sebou jednání. A mám i jiné možnosti, uvidíme," řekl ruskému médiu Kovář.

Hlavní "jinou možností" má být podle championat.com Avangard Omsk. Ten bude mít před novou sezonou pod smlouvou jen osmadvacetiletého brankáře Igora Bobkova. O čtyři roky mladšímu Ivanu Nalimovovi končí smlouva. Stejně tak i Karrimu Rämövi, bývalému hráči NHL, který měl být týmovou jedničkou, vinou zranění ale v aktuální sezoně neodchytal ani jeden zápas.

Omsk podle ruského média chce v následujícím ročníku sázet na dvojici Bobkov-Kovář. A aby českému maskovanému muži udělal v týmu tu správnou atmosféru, chce mu přivést krajana.

A to rovnou toho nejbližšího - championat.com totiž také informuje, že Avangard má enormní zájem i o centra Jana Kováře. Ten po neúspěšné zámořské misi bojuje v extraligovém play off v dresu Plzně, z KHL má ale mnoho zkušeností jako hráč Metallurgu Magnitogorsk.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud