15. listopadu 2021 • 21:03

Sedlák řídil výhru Traktoru. Lenc rozhodl v prodloužení, zářil Hrubec

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Sedlák zahájil 14. gólem v sezoně obrat skóre v šlágru Kontinentální hokejové ligy a v prodloužení si připsal asistenci u branky, která znamenala vítězství Čeljabinsku nad nejlepším týmem soutěže Magnitogorskem 3:2. V bohatém programu po reprezentační přestávce vyhrazené pro turnaj Karjala zazářil i brankář Šimon Hrubec, který podruhé ve třech dnech vychytal čisté konto a Omsk porazil 3:0 Podolsk. Radan Lenc rozhodl v prodloužení o výhře Chabarovsku na ledě Kunlunu 5:4.



Nejproduktivnější Čech v KHL Sedlák krátce po uplynutí poloviny zápasu tečoval střelu Nicka Bailena a vyrovnal na 1:1. Osmadvacetiletý útočník skóroval v pátém z posledních šesti zápasů. Za necelé dvě minuty nejlepší týmový střelec Nikita Těrtyšnyj výsledek otočil, ale domácí ve třetí třetině vedení také ztratili.

Z bonusového bodu se ale radovali už po 34 sekundách prodloužení po přesilovkovém gólu Vladimira Tkačjova, který tečoval další střelu nejproduktivnějšího hráče týmu Bailena. Sedlák běloruskému obránci, který v utkání zaznamenal tři gólové přihrávky, nabil a připsal si jedenáctou asistenci a 25. bod v sezoně.

Brankář Roman Will přispěl ke čtvrté výhře Čeljabinsku za sebou 29 zákroky, Tomáš Hyka v sestavě Traktoru chybí kvůli zranění od 24. října. Magnitogorsk prohrál teprve popáté v sezoně, ale už potřetí v řadě, a Traktor se k lídrovi Východní konference přiblížil na jediný bod. Metallurg má ale dva zápasy k dobru.

Lukáš Sedlák nastupuje před utkáním proti Magnitogorsku
Lukáš Sedlák nastupuje před utkáním proti Magnitogorsku

Hrubec navázal na bezchybný výkon ve víkendovém vloženém utkání proti Kunlunu (5:0) a v brance mistrovského týmu si připsal čtvrté čisté konto v sezoně. Zatímco v sobotu mu proti čínskému celku stačilo deset zákroků, tentokrát čelil 25 střelám.

Lenc ve čtvrté minutě prodloužení ukončil zápas, ve kterém Chabarovsk ztratil čtyřbrankový náskok. Český útočník dal čtvrtý gól v sezoně, asistencí se na výhře podílel i obránce a kapitán Amuru Michal Jordán.

Zápas byl prvním ze dvou testů čínských hokejistů před zimními olympijskými hrami v Pekingu. Kunlun, jenž tvoří základ čínského národního mužstva, byl doplněn dalšími potenciálními reprezentanty a má za úkol přesvědčit pozorovatele mezinárodní federace IIHF, že je konkurenceschopný. Ve středu ho opět v azylu v Mytišči čeká odveta za sobotní duel s Omskem.

Pondělní výsledky KHL:

Novosibirsk - Nižněkamsk 3:2 po sam. nájezdech
Čeljabinsk - Magnitogorsk 3:2 v prodl. (za domácí Sedlák 1+1)
Dinamo Minsk - Jaroslavl 3:7
CSKA Moskva - Čerepovec 3:2 po sam. nájezdech
Dynamo Moskva - Jokerit Helsinky 3:1
Kunlun Red Star - Chabarovsk 4:5 v prodl. (za hosty Lenc 1+0, Jordán 0+1)
Omsk - Viťaz Podolsk 3:0 (čisté konto Hrubec)
Dinamo Riga - Vladivostok 3:2

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud