17. listopadu 2021 • 18:39

Will a Hrubec vychytali v KHL výhry. Lenc a Jordán pálili za Chabarovsk

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Will přispěl v Kontinentální hokejové lize 43 zákroky k vítězství Čeljabinsku 3:2 po samostatných nájezdech nad Novosibirskem. Traktor vyhrál popáté za sebou a pojistil si druhé místo v tabulce celé soutěže za divizním rivalem Magnitogorskem, nad nímž v pondělním šlágru zvítězil 3:2 v prodloužení.



Nad Novosibirskem vedl Čeljabinsk už 2:0, ale hosté vybojovali bod díky dvěma slepeným brankám v závěru druhé třetiny. V prodloužení Will vychytal nájezd Denise Golubjeva a úspěšným zákrokem proti stejnému hráči také ukončil rozstřel. Nejproduktivnější Čech v KHL Lukáš Sedlák se tentokrát v dresu Traktoru do statistik nezapsal.

Vítězství vychytal i Šimon Hrubec z mistrovského Omsku, který podruhé během pěti dnů porazil Kunlun, tentokrát 4:1. Český gólman v minulých dvou duelech neinkasoval a o třetí nulu za sebou ho připravil ve 49. minutě syn legendy NHL Chrise Cheliose Jake.

Zápas v Mytišči byl druhým testovacím duelem čínských hokejistů před zimními olympijskými hrami v Pekingu. Kunlun, jenž tvoří základ čínského národního mužstva, byl doplněn dalšími potenciálními reprezentanty a měl za úkol přesvědčit pozorovatele mezinárodní federace IIHF, že je konkurenceschopný. V pondělí tým Red Star podlehl 4:5 v prodloužení Chabarovsku. Zda si Čína své místo na olympijském turnaji udrží, či bude nahrazena Norskem, oznámí federace 25. listopadu.

Magnitogorsk ukončil po třech zápasech sérii porážek vítězstvím 5:2 po obratu proti Chabarovsku. Amur na ledě favorita vedl po první třetině 2:0 po brankách obránce Michala Jordána a útočníka Radana Lence, jenž se trefil v druhém zápase po sobě, ale pak už skóroval jen Metallurg.

Středeční výsledky KHL:

Čeljabinsk - Novosibirsk 3:2 po sam. nájezdech
Jekatěrinburg - Nižněkamsk 3:4 (za hosty Knot 0+1)
Magnitogorsk - Chabarovsk 5:2 (za hosty Jordán a Lenc oba 1+0)
Dinamo Minsk - Čerepovec 3:4 po sam. nájezdech
CSKA Moskva - Dynamo Moskva 2:3 po sam. nájezdech
Jokerit Helsinky - Vladivostok 4:1
Kunlun Red Star - Omsk 1:4
Petrohrad - Jaroslavl 1:3

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud