24. dubna 2009 • 20:59

Vůjtek ze zdravotních důvodů končí v Dynamu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový kouč Vladimír Vůjtek opouští Dynamo Moskva. Jednašedesátiletý trenér se s prezidentem klubu Michailem Golovkovem dohodl, že ze zdravotních důvodů v Dynamu skončí. Informaci přinesl oficiální server KHL s tím, že Vůjtka ve funkci pravděpodobně nahradí dosavadní asistent Sergej Kotov.



Vůjtek uzavřel své moskevské angažmá po roce a půl. Svůj celek letos dovedl až do semifinále Kontinentální ligy, kde byl vyřazen pozdějším mistrem Kazaní. V prosinci s Dynamem slavil triumf na prestižním Spenglerově poháru v Davosu.

Ze zdravotních důvodů už zkušený stratég jednou svou kariéru přerušil. Před třemi lety dal svůj post k dispozici ve Vítkovicích kvůli problémům se štítnou žlázou.

Z onemocnění se však zotavil a předloni v prosinci ho k návratu na střídačku přesvědčilo právě vedení Dynama. Nyní charakter zdravotních obtíží klub ani kouč nezveřejnili.

Vůjtek si výborné jméno v Rusku vybudoval zejména působením v Jaroslavli, s níž dvakrát vyhrál ruskou superligu v letech 2002 a 2003. Poté vedl i hokejisty Kazaně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud