16. července 2010 • 09:38

Demitra končí v NHL. Upsal se Jaroslavli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský hokejový útočník Pavol Demitra opouští podle informací webu televizní společnosti ESPN zámořskou NHL a míří do Kontinentální ligy, kde ve čtvrtek podepsal roční smlouvu s Jaroslavlí.



Dohodu o kontraktu s ambiciózním Lokomotivem potvrdil i hráčův agent Matt Keator. "Zajímaly se o něho dva nebo tři týmy NHL, on se však nakonec rozhodl, že pro něho i jeho rodinu bude lepší, když podepíše kontrakt v Rusku," přiblížil Keator rozhodování pětatřicetiletého forvarda.

Demitra by tak z elitní ligy odešel po dlouhodobém působení, které načal v sezoně 1993/94 v Ottawě. Od té doby nehrál v NHL pouze během stávky v ročníku 2004/05, kdy hájil barvy Trenčína. Naposledy hrál rodák z Dubnice Demitra za Vancouver, ale v minulosti oblékal také dres St. Louis, Los Angeles a Minnesoty.

Poslední sezonu slovenského útočníka značně ovlivnily přetrvávající problémy s ramenem, které si vyžádaly operační zákrok. V jen 28 utkáních si Demitra připsal 16 bodů za tři branky a 13 asistencí. Dokázal však zazářit na olympiádě ve Vancouveru, kde se stal s 10 body (3+7) ze sedmi utkání nejproduktivnějším hráčem turnaje a byl zvolen do All-Star týmu.

Celkem odehrál Demitra v NHL 847 utkání a připsal si 768 bodů díky 304 gólovým trefám a 464 asistencím. V play off přidal 94 startů s bilancí 59 bodů za 23 branek a 36 finálních přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud