18. října 2010 • 20:30

Říha začal angažmá v Mytišči vítězstvím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový trenér Miloš Říha zahájil své angažmá v Atlantu Mytišči vítězstvím. Noví svěřenci kouče, jenž před deseti dny po třech letech skončil na střídačce Spartaku Moskva, vyhráli dnešní utkání KHL s Čeljabinskem 2:1 v prodloužení.



Říha se ujal Atlantu minulý pátek. Vrátil se tak do klubu, který vedl v sezoně 2005/06, kdy tento tým působil v ruské superlize pod názvem Chimik Voskresensk.

Dnešní zápas pro něj nezačal nejlépe, už na začátku třetí minuty se hosté z Čeljabinsku ujali vedení. V polovině třetího dějství však vyrovnal Něprjajev a o bodu navíc pro Atlant rozhodl v druhé minutě nastavení Něstěrov.

S novým trenérem, bývalým lotyšským reprezentantem Igorem Pavlovem, dnes poprvé nastoupili bývalí Říhovi svěřenci ze Spartaku a neuspěli. Moskevský tým s Dominikem Haškem v brance sice proti Dinamu Riga dvakrát vedl, ale prohrál 2:3.

Podle Haška si mohl jeho tým za porážku sám. "Hráli jsme jen 40 minut, a ne celých šedesát, což na vítězství nestačí," řekl český gólman. Dinamo prý mělo vyhrát vyšším rozdílem. "Dali pět gólů. Dva jim sice neuznali, ale podle mě platit měly," uvedl.


Dva góly lotyšského celku navíc rozhodčí neuznal kvůli posunuté brance, jednou českou brankářskou legendu zachránila tyč. Rozhodující branku z hole Karsumse inkasoval Hašek mezi betony.

Vydařený zápas sehrál kapitán letošních mistrů světa z Německa Tomáš Rolinek, jenž se dvakrát zapsal mezi střelce v utkání svého Magnitogorsku na ledě Jaroslavle.

Porážku Lokomotivu 4:5 po samostatných nájezdech neodvrátil Josef Vašíček, jenž se trefil po asistenci Karla Rachůnka. Vašíček sice navíc na rozdíl od Rolinka uspěl i v nájezdech, ale vítězný gól nakonec zaznamenal Čistov z Metallurgu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud