6. prosince 2010 • 14:27

Štěpánek vyhlášen nejlepším gólmanem týdne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový reprezentant Jakub Štěpánek byl za své výkony v brance Petrohradu vyhlášen nejlepším gólmanem uplynulého týdne v KHL.



Čtyřiadvacetiletý člen zlatého týmu z letošního mistrovství světa vychytal ve třech zápasech tři vítězství.

Štěpánek nejenže pomohl minulý týden mužstvu trenéra Václava Sýkory k plnému bodovému zisku, ale sám zaznamenal výborné statistiky. V zápasech proti Omsku, Chanty Mansijsku a Astaně inkasoval dohromady jen třikrát a v duelu proti nováčkovi z Chanty Mansijsku vychytal své první čisté konto v KHL.

Za záda pustil ve sledovaném období jen tři ze 77 střel a měl úspěšnost zásahů 96,3 procenta.Bývalý vítkovický gólman Štěpánek, jenž v Petrohradu tvoří dvojici s Jevgenijem Nabokovem, odchytal tři zápasy za sebou teprve podruhé v sezoně.



V hodnocení brankářů podle obdržených gólů na zápas (2,22) je devátý, podle procentuální úspěšnosti (92,1) je třináctý.Dalšími nejlepšími hráči na svých postech byli za uplynulý týden vyhlášeni obránce Ilšat Bilalov z Chabarovsku a útočník Ufy Alexandr Radulov, jenž díky třem gólům a dvěma asistencím ze tří zápasů zvýšil vedení v kanadském bodování soutěže na 11 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud