22. srpna 2015 • 10:10

Za rok dal dva góly: Teď litvínovský Gerhát uhranul forsbergovkou

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí extraliga je na vyšší úrovni než nejvyšší hokejová soutěž ve Francii. Tvrzení dala za pravdu páteční konfrontace mistrovského Litvínova s elitním francouzským týmem Grenoble v rámci zápasu ve skupině F v Lize mistrů. Jasnou výhru 4:1 podtrhl finesou ve stylu slavného Petra Forsberga František Gerhát.



25letý útočník, který v loňském ročníku extraligy ve 43 zápasech základní části zaznamenal jedinou trefu a jednu branku vyprodukoval i v play off, populární kličkou umlčel tlak domácích, kteří se nadechli k náporu v 52. minutě. To na 1:3 snížil Sébastian Bisaillon a vykřesal domácím naději.

Chmury brankáře Jaroslava Januse, který přišel jako náhrada za Pavla Francouze, z pokaženého čistého konta ale zahnal jeho parťák Gerhát už po 58 vteřinách od inkasovaného gólu, kdy dal na výsledek razítko.

"Hodně jsme cestovali, takže výsledek 4:1 je skvělý, určitě nás nakopne do dalších zápasů. Francouzi hodně kousali, ale my lépe bruslili a postupem času jsme je začali přehrávat," pochvaloval si slovenský gólman zápas ve video rozhovoru pro oficiální web Vervy.

Na luxusní zakončení Františka Gerháta se můžete PODÍVAT ZDE.

Další zápas v Lize mistrů odehraje Litvínov v neděli odpoledne, kdy nastoupí ve Finsku proti Blues Espoo.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud