6. září 2016 • 21:52

Svačina vystřílel postup v LM Liberci. Boleslav i přes výhru končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce vyhráli v základní skupině H Ligy mistrů na ledě norského Lörenskogu 2:1 a zajistili si jako druhý český zástupce po pražské Spartě postup do 1. kola play off. Naopak v soutěži končí Mladá Boleslav, které nestačila k udržení naděje na účast ve vyřazovací části ani domácí výhra nad Juností Minsk 3:2.



Liberci stačila k postupu jakákoliv výhra a vykročil za ní v 15. minutě, kdy se při Espelandově vyloučení trefil z levého kruhu Svačina. Ze stejné pozice se pak prosadil pohotově i na konci druhé třetiny při výhodě čtyř proti třem.

Ve 47. minutě sice snížil z dorážky vlastní střely Steffen Thoresen, ale český mistr si vítězství pohlídal a v závěrečném vystoupení v základní skupině dovršil postup.

Mladá Boleslav, který v Minsku prohrála 3:4, potřebovala k zachování naděje vyhrát buď o dvě branky, nebo při jednogólové výhře vstřelit minimálně čtyři branky. Při rovnosti bodů i skóre ze vzájemných duelů totiž rozhoduje to, kdo v jednom ze dvou utkání vstřelí větší počet branek. Středočeši by i tak museli ještě spoléhat na pomoc Växjö v posledním utkání proti Junosti.

Domácí se dostali do vedení 38 sekund před koncem druhé třetiny. Při Šelegově vyloučení překonal gólmana Milčakova tečí střely Trončinského Urban. Ve 23. minutě zvýšil Pospíšil, vzápětí trefil Pacovský horní tyč a o chvilku později zvýšil Lenc a zdálo se, že si Mladá Boleslav naději na postup udrží.

Jenže ve 27. minutě byli zároveň vyloučeni Trončinský s Klepišem a běloruský celek početní výhodu dokonale zužitkoval. V pěti proti třem se trefil Jefimenko a proti čtyřem ještě Michnov. Postupový těsný rozdíl už běloruský mistr udržel.

Hokejová Liga mistrů - skupina H:

Lörenskog IK - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 47. S. Thoresen (Lövlie, Fröshaug) - 15. Svačina (Šimek, Bulíř), 38. Svačina (Mikyska). Rozhodčí: Edqvist (Švéd.), Halm - Bakli, Dahl (všichni Nor.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2.

Sestava Liberce: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Plutnar - P. Jelínek, Lakatoš, Bartovič - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Špaček, Bližňák, J. Stránský - Hrníčko, Mikyska, Vantuch - Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud