6. září 2018 • 22:31

Kometa v Lize mistrů podruhé slaví, výhru 6:2 řídil hattrickem Horký

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno porazili ve svém prvním domácím utkání v novém ročníku Ligy mistrů Něman Grodno 6:2 a hattrickem se na tom podílel dvacetiletý útočník Luboš Horký. Český mistr oplatil běloruskému šampionovi prohru 2:4 z úvodního klání a navázal na nedělní vítězství na ledě Eisbären Berlín (3:2).



Kometa se se šesti body dotáhla na druhém místě skupiny D na vedoucí Zug, který má k dobru páteční duel s německým celkem. Kometu čeká zápas znovu doma v neděli proti Eisbären Berlín.

Do utkání lépe vstoupil běloruský celek, v jehož sestavě nechyběl český útočník Tomáš Pitule. Ve třetí minutě překonal brankáře Marka Langhamra Arťom Levša. Za necelé tři minuty ale vyrovnal po akci Radima Zohorny Horký. Vzápětí otočil stav v přesilové hře z dorážky Lukáš Nahodil, který pak ve 12. minutě připravil další gól Horkému.

Brněnský kapitán Leoš Čermák se snaží procpat ke kotouči u mantinelu přes Michaila Chomoranda z Němanu Grodno
Brněnský kapitán Leoš Čermák se snaží procpat ke kotouči u mantinelu přes Michaila Chomoranda z Němanu Grodno

V polovině utkání sice snížil v početní výhodě Arťom Kislyj, ale za 91 sekund vrátil Kometě dvoubrankový náskok trefou v přesilovce od modré čáry Juraj Mikuš. V závěrečném dějství ještě zvýraznili skóre Jan Hruška a Horký, který završil povedený večer v 58. minutě trefou z mezikruží.

„Odehráli jsme výborně první třetinu, měli jsme aktivní pohyb a předváděli plno pohledných kombinací. Zaslouženě jsme ji vyhráli. Určitě ale nemůžeme být spokojeni s prostředním dějstvím, kde jsme možná pod dojmem dvoubrankového vedení přestali bruslit,“ řekl trenér Komety Kamil Pokorný.

„Myslím si, že hodně důležitý byl gól Juraje Mikuše v přesilové hře na 4:2. Ve třetí třetině jsme si situaci znovu zkomplikovali zbytečnými vyloučeními, ale pak jsme si už utkání pohlídali a vstřelili jsme ještě dvě branky. Jsme rádi, že se nám podařilo soupeři oplatit porážku z Grodna,“ dodal Pokorný.

Góly

Domácí: 05:17. Horký, 07:47. Nahodil, 11:10. Horký, 33:02. Mikuš, 48:41. Hruška, 57:26. Horký

Hosté: 02:34. Levša, 31:30. Kislij

Sestavy

Domácí: Langhamer (Vejmelka) – Němec, Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Mikyska – Mueller, Holík, Zaťovič, Kašpar, Hruška, Plášek, Köhler, Čermák, Dočekal, Horký, Nahodil, Zohorna.

Hosté: Trus (Šamankov) – Kryskin, Grišanov, Šuba, Derljuk, Choromando, Koršunov, Lebědjev, Petrov – Kislij, Remezov, Levša, Malinovsky, Smurov, Jeljušenko, Maljavko S., Pitule, Maljavko A., Kozači, Savinov, Varivončik.

Rozhodčí

Nikolič (AUT), Pešina (CZE) – Lhotský, Svoboda (CZE)

Stadion

DRFG arena

Návštěva

3240 diváků

Základní skupina D:
    Z V VP PP P Skóre Body
1. Zug 2 2 0 0 0 9:5 6
2. Kometa Brno 3 2 0 0 1 11:8 6
3. Něman Grodno 3 1 0 0 2 8:12 3
4. Eisbären Berlín 2 0 0 0 2 5:8 0

Další výsledky hokejové Ligy mistrů:

Skupina A:
Frölunda - Curych 4:2 (za hosty Červenka 1+0),
Aalborg - Vídeň 1:6.

Skupina B:
TPS Turku - Mnichov 5:3,
Junosť Minsk - Malmö 6:2.

Skupina C:
IFK Helsinky - Bolzano 1:2 po sam. nájezdech,
Skelleftea - GKS Tychy 6:2.

Skupina G:
Salcburk - Cardiff 4:2,
Bern - Växjö 4:3 (za hosty R. Horák 1+0).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud