19. května 2021 • 18:57

Třinec, Sparta a Boleslav znají soupeře pro Ligu mistrů. Kdo je čeká?

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr extraligy Třinec se v příštím ročníku hokejové Ligy mistrů utká v základní skupině s Leksandem (Švédsko), Fribourgem-Gottéron (Švýcarsko) a Juností Minsk (Bělorusko). Sparta narazí na Växjö (Švédsko), TPS Turku (Finsko) a německý Bremerhaven. Mladou Boleslav čeká Frölunda (Švédsko), Curych (Švýcarsko) a IFK Helsinky (Finsko).



Liga mistrů se vrátí na scénu po minulém zrušeném ročníku kvůli pandemii koronaviru. Nový ročník soutěže začne 26. srpna. Do play off postoupí vždy dva celky z osmi skupin po čtyřech účastnících, jež skončí 13. října. Finále je naplánováno na 1. března. Prvenství obhajuje Frölunda. Švédskému celku se v sezoně 2019/20 podařilo zvítězit již počtvrté ze šesti odehraných ročníků.

Poraženým finalistou byl naposledy Hradec Králové a vyrovnal tak maximum českého zástupce. V sezoně 2016/17 zůstala těsně pod vrcholem i Sparta a ztroskotala tehdy na stejném soupeři - Frölundě. V nadcházejícím ročníku chybí slovenský zástupce, Banská Bystrica právo startu nevyužila a hrát nebude ani nový mistr Zvolen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud