8. října 2008 • 15:30

Bokroš: Výprask? Snad ne!

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

UFA – Všechny tahle myšlenka hlodá, ale nikdo to nahlas neřekne. Při současné formě Mountfieldu, druhého českého zástupce v Lize mistrů, je rezultát večerního duelu v Ufě neodhadnutelný.



Při premiérovém vystoupení v milionové soutěži budou Jihočeši bojovat o to, aby si neuřízli mezinárodní ostudu. Anebo překvapí a položí ruského mistra na lopatky?

„Mám strach, aby mi nenafoukalo do uší, až kolem nás Rusáci budou lítat,“ žertoval včera po příletu do Ruska Tomáš Kůrka. Jeho úsměv byl ale spíše ironický. Málo platné. Všichni z výpravy tuší, že tahle mise může skončit fiaskem. „Kdybychom takhle měli přemýšlet, tak sem vůbec nejedeme,“ tvrdil důrazně gólman Turek.

Ufa - České Budějovice

13 ODEHRANÁ UTKÁNÍ 12
2 POSTAVENÍ V TABULCE 10
10 POČET VÝHER 5
29 POČET BODŮ 15
41:22 SKÓRE 36:38
990 ROZPOČET 110 mil. korun
Radulov NEJVĚTŠÍ HVĚZDA Turek
Vlastně má pravdu. Jihočeši do Ufy rozhodně nepřijeli prohrát. Jenže situace ruského mistra je ve srovnání s českým celkem diametrálně odlišná. Parta kolem hvězd, jako je gólman Jeremenko nebo útočník Radulov, okupuje přední příčky KHL. A její večerní soupeř? Tápe ve středu extraligové tabulky a střídá povedené výkony s propadáky.

„Před soupeřem máme respekt, ale bát se nesmíme,“ prohlásil sebevědomě Ernest Bokroš. „Vstupujeme do úplně nové soutěže, takže nechci slyšet nic o nějakém tlaku nebo nevydařeném vstupu do sezony,“ dodal kouč.

Jenže jak přestat myslet na to, že se trojnásobnému semifinalistovi posledních sezon jen pramálo daří? „Neexistují tady žádné výmluvy. Buď hráči chtějí bojovat a nastartovat se pro ligové zápasy tímto stylem, anebo se jim nechce,“ vysypal ze sebe ještě v letištní hale v Ufě Bokroš.

A kdyby se jim přeci jen nechtělo? Na to radši nikdo myslet nechce. „Máme tým, který se dokáže na silnějšího soupeře připravit lépe než na duel, v němž jsme favorit. Věřím tomu, že ostudu neuděláme,“ pousmál se kapitán Sailer.

Jihočeši přicestovali do Ufy v kompletním složení, co se týče hráčského kádru. Jedna absence se však přeci jen vloudila. S výpravou v Rusku není druhý trenér Jan Tlačil. „Stala se nepříjemná věc. Při vyřizování víz se ztratil jeho pas,“ vysvětlil situaci František Joun, generální manažer klubu.

„Pro mého kolegu je to velice nepříjemné, ale na střídačku by to nemělo mít vliv. Pravděpodobně se tam s námi postaví manažer Látal,“ upřesnil situaci kouč Bokroš.

Včera po příletu stihli hráči už jen krátkou návštěvu stadionu. Dopoledne před utkáním mají naplánováno rozbruslení a večer... Velkou bitvu s ruským gigantem!

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud