8. října 2008 • 18:24

Ufa deklasovala České Budějovice

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - UFA – Nahlas o tom nemluvili, ale v podvědomí to měli. Obavy z debaklu se naplnily. V historicky prvním duelu nově vzniklé Ligy mistrů český celek na svého soupeře nestačil.



Hráči ruské Ufy létali po ledě jak stíhačky nad Uralem. Ani výborný výkon gólmana Turka pohromu neodvrátil.

Zkušený gólman sice inkasoval pět branek, ale dalšímu nášupu výrazně zabránil.„V jakém případě můžeme myslet na úspěch? Nesmíme se bát a přemýšlet nad tím, co proti nám stojí za mužstvo,“ prohlásil před zápasem kouč Bokroš.

Turek: Nezvládli jsme to>>>

Jenže tohle jednoduše nešlo. Od prvního vhazování šly zelenomodré stíhačky domácích do ofenzívy. A hosté? Nestačili...

Třeba v první třetině ještě rozdíl tak gigantický nebyl, ale dlouho u toho nezůstalo. Od druhé části si Rusové dělali zejména ve středním a útočném pásmu prakticky co chtěli. Jedinou šanci Jihočechů už v úvodním dějství Kotrla do poloprázdné klece nedorazil.

Ohlasy po utkání - Ernest Bokroš
"Vyvíjelo se to přesně tak, jak jsme nechtěli. Soupeř nás přebruslil, vyhrával osobní souboje a zápasu jednoznačně kraloval," řekl novinářům Bokroš s tím, že českobudějovickému mužstvu selhaly obrana i útok.

Slovenský kouč před zápasem označil Ufu za největšího favorita celé soutěže a po utkání to mohl jen zopakovat.

"Byl to hokejový uragán. Utkání se proměnilo v exhibici. Udělali jsme moc faulů," komentoval devět vyloučení.

"Musíme se podívat do zrcadla, kde jsme," dodal Bokroš, jehož svěřencům se nedaří ani v extralize, kde je loňský vítěz základní části po dvanácti kolech až desátý.

„Prohrávali jsme od začátku všechny osobní souboje a defenzíva na soupeře nestačila,“ hodnotil tichým hlasem trenér Ernest Bokroš. „Nestačili jsme jak rychlostně tak důrazem. Stalo prostě přesně to, co jsme nechtěli,“ klopil zrak kouč.

Po obrátce se při chvilkovém vymanění zpod tlaku Ufy natlačil před Jerjomenka bek Sičák a pak ještě parádní kličkou oklamal obranu útočník Kůrka. Ruský reprezentant v brankovišti ale příliš propocenou výstroj po utkání na věšák neodkládal.

A co tedy útočení Rusů? Strhující, podmanivé, úžasné... Je třeba říct, že žádný z extraligových celků by baškirské letce nestačil. Výmluva pro hosty? Alibi pro český tým? Vůbec ne. Prostě fakt.

„Nechali jsme si hned na začátku vnutit jejich hru. Nechápu proč. Přišlo mi to, že tam sedíme a koukáme, jak se soupeř baví hokejem,“ nebral si servítky útočník Tomáš Kůrka.

A nebýt skvělého Turka, mohlo být pro Jihočechy ještě hůře. Výčet šancí je zbytečný. Bylo jich neskutečné množství. Důvod? Obrana hostů jednoznačně nestačila na létající cirkus Ufy.

Souboje jeden na jednoho měly předem určeného vítěze. V blízkosti vlastní svatyně budějovičtí jen těžko udrželi domácí na distanc. Navíc často faulovali.„Prostě jsme to nezvládli,“ polkl gólman Turek.

Ve třetím dějství domácí s jistotou výhry polevili v obranné fázi a ke slovu se dostávali chvílemi i Jihočeši. Trefil se ale jen Kůrka. A na druhé straně hřiště? Pořád průvan a stejné chyby. „Jediný, kdo v tomto utkání obstál, byl brankář Eda Turek. Obrana i útok naprosto propadly,“ konstatoval kouč Bokroš.

Další branky rozevlátých Rusů přidali český útočník Čermák, Pjerežogin a Konstantin Kolcov. Další nevyužité samostatné nájezdy a velké příležitosti přešli Rusové s úsměvem. A že jich bylo...

Výsledek - skupina C:

Salavat Julajev Ufa - Mountfield České Budějovice 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 12. Konstantin Kolcov (Antipov, Medveděv), 22. Nurtdinov (Blaťák, Radulov), 35. Pěrežogin, 40. Grigorenko (McCarthy, Černov), 44. Čermák (Gordějev, Grigorenko), 46. Pěrežogin (Ščadilov, Těreščenko), 56. Konstantin Kolcov (Blaťák) - 46. Kůrka (Duda). Rozhodčí: Laaksonen, Partanen - Kekälainen, Terho (všichni Fin.). Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7835.

Sestavy:
Ufa: Jerjomenko - Ščadilov, Proškin, Tverdovskij, Kirill Kolcov, Kupcov, Blaťák, McCarthy, Černov - Pěrežogin, Těreščenko, Vorobjev - Radulov, Taratuchin, Nurtdinov - Antipov, Medveděv, Konstantin Kolcov - Čermák, Gordějev, Grigorenko. Trenér: Sergej Michaljov.

České Budějovice: Turek - Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený, Mucha - Kotrla, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Hřebejk, Mertl, L. Květoň - M. Hudec, Šimánek, Sailer - Gulaš. Trenér: Ernest Bokroš.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud