2. dubna 2012 • 11:35

VIDEO: Sobotka zboural nejtrestanějšího hráče soutěže

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je drobný, ale hraje srdcem. Nesbírá moc bodů, přesto je nepostradatelný. Vladimír Sobotka letos za St.Louis Blues skóroval pouze pětkrát, diváky přesto dokáže zvednout ze sedaček. Jako když v sobotu sestřelil Dereka Dorsetta, nejtrestanějšího hráče ligy.



Bodů vskutku mnoho nesbírá, i když na ledě pravidelně tráví bývalý slávista průměrně více než 15 minut.

Blues odvádí poctivou defenzivní práci, dobře napadá, hraje oslabení a především se v zámoří naučil skvěle využívat svou drobnější postavu.

V sobotním zápase proti Columbusu si tento 180 centimetrů vysoký hokejista počíhal na středu hřiště na Dereka Dorsetta a čistým hitem ho poslal k zemi.

Mimochodem jméno tohoto Kanaďana se letos leskne na čele tabulky NHL v počtu odseděných minut na trestné lavici (74 utkání - 218 minut).

Dorsett navíc přišel o puk a St.Louis se díky obránci Shattenkirkovi dostalo do velké šance, kterou uhasil až parádním zákrokem lapačkou náhradní gólman Blue Jackets Allen York.

I díky takovým situacím Sobotka pravidelně slýchá na své jméno chválu.

"Když se dostaneme do problémů se zraněními, Vladimír nám může okamžitě pomoci. Ať ho postavím v sestavě kamkoli, vždycky odvede dobrou práci," libuje si trenér Blues Ken Hitchcock.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud