18. února 2013 • 11:35

Zucker Mrázkovi nechutnal, gólman Detroitu nezastavil smršť Minnesoty

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý start v NHL má za sebou Petr Mrázek a poprvé poznává, jaké to je v nejlepší lize prohrát. Deset dnů po výhře nad St. Louis (5:1) 21letý talent nastoupil do branky Detroitu na ledě Minnesoty. A přestože první i třetí třetinu uchránil čisté konto, stejně to nestačilo, Wild v prostředním úseku hry obrátili z 0:2 na 3:2 a radovali se z cenných dvou bodů. Smršť domácích byla krátká, trvala 4:10 minuty, o to ničivější dopad však pro soupeře měla…



Po utkání se všechno točilo kolem útočníka Jasona Zuckera. Nováček Minnesoty, povolaný z farmářského týmu z Houstonu, rozjásal arénu skvostným úprkem přes celé hřiště, zakončeným gólem na 2:2.

Byla to náramná akce. Zucker v pravém rohu vlastní třetiny popadl puk, prosmýkl se podél mantinelu až do útočné třetiny, kde se mu nalevo nabízel parťák Setoguchi, odpovědnost však vzal mladý drzoun na sebe a švihem překonal bezmocného Mrázka.

Ba co víc, za dalších 32 vteřin padl vítězný gól. Aréna v St. Paul rámusem málem spadla. „Jen jsem chtěl puk vyvést z naší třetiny,“ usmíval se benjamínek po nejhezčí akci dne v celé NHL. „Byl jsem překvapený, že mě nikdo nestíhá a najednou už jsem byl na jejich modré, mohl jsem přihrát, ale nakonec jsem vypálil na bránu a spadlo to tam,“ popisoval svůj první zásah v NHL v sedmém utkání celkově.

Diváci žasli, jenom brankář Wild Darcy Kuemper věděl své. Zuckerovy kousky dobře zná z AHL. „Takhle jsem ho letos viděl už několikrát. Má excelentní bruslení, v tom je světová extratřída. Když to nakopne, málokdo ho dokáže zastavit.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud