12. června 2013 • 04:00

SROVNÁNÍ: Síla finalistů Stanleyova poháru. Těsně vítězí Boston

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři Češi, tři Slováci a celý hokejový svět už jsou připraveni. V noci na čtvrtek to vypukne, finále Stanley Cupu je tady! Poprvé od roku 1979 se o trofej pro vítěze NHL utkají týmy z takzvané Původní šestky. Kdo bude mít v sérii na čtyři vítězné zápasy navrch? Podívejte se na srovnání obou mužstev...



Chicago   Boston
8 BRANKÁŘI 9
Rask chytal skvěle v úvodních dvou kolech, ve třetím proti Pittsburghu vypadal jak z jiného světa, ve čtyřech zápasech pustil je dva góly. Budí vzpomínky na gólmana Thomase, jenž dotlačil Bruins ke Stanley Cupu před dvěma lety, má dokonce ještě lepší čísla. Crawforda z Chicaga nikdo nebral moc vážně, i když Blackhawks v základní části nejmíň inkasovali. Play off znamená důležitý průlom, ve vyřazovacích sériích předčil i brilantního Quicka z Los Angeles.
9 OBRANA 10
Dvoumetrový Chára je u všeho a byl velitelem obranné hradby Bruins, na kterou tvrdě narazili šikulové z Pittsburghu. Seidenberg uhlídal Malkina, proti Ferencovi si neškrtl zase Crosby. Penguins se zmohli ve čtyřech zápasech na dva góly. Obdobného vůdce obrany mají Blackhawks v dynamickém Keithovi, jehož doplňují další defenzivní lídr Seabrook, podceňovaný Hjalmarsson, stále víc prostoru dostával taky Rozsíval.
9 ÚTOK 8
Jestliže Bruins vymazali palebnou jednotku Penguins v čele s Crosbym a Malkinem, jakou šanci má Chicago? Jeho úderníci se ve fi nále konference dlouho neprosazovali, ale Hossa a „Hattrick“ Kane sérii nakonec rozhodli, vyniká dosud nenápadný silák Bickell. Boston opět táhnou elitní formace: Krejčího s Lucicem a Hortonem a Bergeronova s Marchandem a Jágrem, na jehož střelecké probuzení se v play off stále čeká.
8 FAKTOR X 9
Oba týmy hlavně v předchozí sérii moc nevyužívaly přesilovky, ale v oslabeních byly téměř bezchybné, což je vizitka hráčů druhého sledu. Jsou to mistři obratů, umějí soupeře rozhodit. Chicago zlomilo vzdorovitý Detroit, uťalo vítěznou domácí sérii LA. V pátém duelu ho nezlomila ztráta dvoubrankového náskoku a vyrovnání 9 vteřin před koncem třetí. Boston v úvodním kole čtyřmi góly senzačně otočil sedmý duel s Torontem. Jinak teď mohlo být všechno úplně jinak…
34 CELKEM 36

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud