25. června 2013 • 04:55

Chicago slaví Stanley Cup! Boston ztratil zápas za 17 vteřin

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTOGALERIE | Hokejisté Chicaga Blackhawks slaví zisk Stanley Cupu! Boston ještě 76 vteřin před koncem vedl 2:1, vítězství a rozhodující sedmý zápas však Blackhawks soupeři vyrvali z rukou dvěma góly v rozmezí sedmnácti sekund. Trefili se Bickell a Bolland, Chicago zvítězilo 3:2. Ze zisku slavného poháru se radují i Češi Michal Rozsíval a Michael Frolík, který se na vítězné trefě podílel asistencí.



Bruins vstoupili do utkání zostra a opanovali prakticky celou první třetinu, ve které přestříleli Blackhawks 12:6. Z optické převahy však vytěžili jen jednu branku, v 8. minutě se prosadil Chris Kelly.
 
Důležitým momentem první třetiny bylo také zranění Jaromíra Jágra, kterého postihly zatím neznámé zdravotní potíže a v 11. minutě zamířil k ošetření do kabiny. Do konce zápasu pak odehrál už jen pět střídání a na ledě strávil dohromady necelých šest a půl minuty.

Ve druhém dějství tempo viditelně opadlo, Bruins se očividně potýkali se zmatky ve své sestavě, které způsobila Jágrova absence. Kouč Julien musel kvůli zaplnění jeho místa rozbít i do té doby perfektně fungující třetí lajnu.

Blackhawks dostali příležitost dostat se do hry a ve 26. minutě dokázali vyrovnat, když při vlastní přesilovce po buly chyboval Chára. K puku se dostal Toews, ujel po pravém křídle a ve chvíli, kdy jeho spoluhráč Shaw vyjížděl z trestné lavice, překonal Raska střelou nad vyrážečku.

V závěru druhé dvacetiminutovky se navíc Chicago mohlo dostat do vedení. Při přesilovce za faul Seguina se málem prosadil Patrick Kane.


Velké věci se nicméně začaly dít až v závěrečné desetiminutovce zápasu. V 53. minutě za bránou začaroval Krejčí, vyzval ke skórování Lucice a Bruins podruhé v utkání vedli. Český centr si šestadvacátým bodem v play off definitivně pojistil první příčku v bodování, které vyhrál podruhé za poslední tři roky. Bruins se následně ubránili v oslabení za Kellyho hru vysokou holí a zdálo se, že série nezadržitelně směřuje k rozhodujícímu sedmému utkání.

Pak však přišlo 17 sekund, o kterých se obyvatelům Bostonu ještě dlouho budou zdát noční můry. Pouhých 76 vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnal Bickell a opařeným Bruins rozhodující úder v čase 59:01 zasadil po šikovné Frolíkově teči Bolland. Chicago vyhrálo 3:2.

VIDEO | Sestřih nejlepších momentů rozhodujícího utkání


Další na řadě bylo tradiční podávání rukou mezi oběma týmy, jehož se zúčastnil i Jágr, který v posledních 10 minutách vůbec nebyl na ledě. Ještě před předáním Stanley Cupu byl vyhlášen vítěz Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play off. Tím se stal Patrick Kane, střelec tří důležitých branek při 2. a 3. chicagské výhře.

Jaromír Jágr se vysněného Poháru nedočkal, těšit se z něj ale mohou dva jiní čeští hokejisté. Radují se útočník Michael Frolík a obránce Michal Rozsíval, který si slavnou trofej dokonce potěžkal jako čtvrtý v pořadí, protože na její zisk čekal dlouhých 15 let.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 6. • 02:00
Boston Bruins
Boston Bruins
2:3
ONLINE
25. června
02:00
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 07:19. Kelly, 52:11. Lučič

Hosté: 24:24. Toews, 58:44. Bickell, 59:01. Bolland

Sestavy

Domácí: Rask (Chudobin) – Seidenberg, Chára, Boychuk, Ference, McQuaid, Krug – Horton, Krejčí, Lucic – Jágr, Bergeron, Marchand – Seguin, Kelly, Paille – Thornton, Peverley, Daugavinš

Hosté: Crawford (Emery)– Seabrook, Keith, Leddy, Rozsíval, Hjalmarsson, Oduya – Bickell, Toews, Kane – Sharp, Handzuš, Hossa – Shaw, Stalberg, Saad – Frolík, Kruger, Bolland

Rozhodčí

McCauley, O´Holloran – Sharrers, Racicot

Stadion


Tyler Seguin s Chrisem Kellym zařídili první gól Bruins a tady se snažili o další.
Tyler Seguin s Chrisem Kellym zařídili první gól Bruins a tady se snažili o další.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud