25. června 2013 • 06:42

Bostonu chybělo 76 vteřin. Proč Bruins na konci zkolabovali?

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | ANALÝZA | Byli tak blízko. Vedli 2:1 a jen pár desítek sekund dělilo Boston od vítězství v šestém finále play off, kterým by si Bruins vynutili rozhodující sedmý zápas. Během několika okamžiků se jim ale sen o Stanley Cupu zhroutil. Blackhawks vyrovnali, vzápětí přidali vítězný gól a slaví svůj druhý triumf za poslední 4 roky.



Osudový moment č. 1

VIDEO | Čas 58:44 - Bickell vyrovnává na 2:2

 Při vyrovnávací brance se bránící hráči Bostonu nechali uhranout pukem a s ním čarujícím Patrickem Kanem.

Zraky všech pěti hráčů Bruins v klíčovou chvíli sledovaly pouze kotouč a zejména Chára s Lucicem vůbec nezachytili pohyb útočníků Bickella a Handzuše, kteří si nikým nerušeni projeli až do předbrankového prostoru.

Když pak Kane od mantinelu dostal puk k Toewsovi, byly podmínky pro pohromu již připraveny. Kapitánovi Blackhawks stačilo poslat jej na hůl připraveného Bickella a sedmadvacetiletý Kanaďan se už zblízka nemýlil.

Osudový moment č. 2

VIDEO | Čas 59:01 - Bolland rozhoduje gólem na 3:2


Nenápadným hrdinou poslední gólové akce letošní sezony byl český útočník Michael Frolík. Oduyova střela od modré čáry rozhodně neměla gólové parametry, Frolíkovi se ale podařilo do rány strčit hokejku a puk tečoval tak šikovně, že skončil na tyči Raskovy brány.

Finský brankář si dobře uvědomoval, že se kotouč za jeho zády odrazil a kdyby měl jen chviličku času, pravděpodobně by jej dokázal pokrýt. To by však nesměl být před bránou k dorážce připravený Bolland, kterého do střelecké pozice zbytečně pustil obránce Boychuk.

Klíčovou chybou u obou branek v závěrečných sekundách zápasu byla tedy nedůslednost v předbrankovém prostoru. I kvůli ní se teď Chicago mazlí se Stanley Cupem, zatímco Bostonu zbyly jen oči pro pláč.


Patrick Sharp slaví s Chicagem už druhý triumf.
Patrick Sharp slaví s Chicagem už druhý triumf.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 6. • 02:00
Boston Bruins
Boston Bruins
2:3
ONLINE
25. června
02:00
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 07:19. Kelly, 52:11. Lučič

Hosté: 24:24. Toews, 58:44. Bickell, 59:01. Bolland

Sestavy

Domácí: Rask (Chudobin) – Seidenberg, Chára, Boychuk, Ference, McQuaid, Krug – Horton, Krejčí, Lucic – Jágr, Bergeron, Marchand – Seguin, Kelly, Paille – Thornton, Peverley, Daugavinš

Hosté: Crawford (Emery)– Seabrook, Keith, Leddy, Rozsíval, Hjalmarsson, Oduya – Bickell, Toews, Kane – Sharp, Handzuš, Hossa – Shaw, Stalberg, Saad – Frolík, Kruger, Bolland

Rozhodčí

McCauley, O´Holloran – Sharrers, Racicot

Stadion

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud